web analytics

Alfabethuset…

Jeg har taget hul pä Jussi Adler-Olsen‘s bog Alfabethuset. Det er sädan en bog hvor man hele tiden siger “Arh, et kapitel mere og sä slukker jeg lyset” og lige med et har man laest det halve af natten vaek! ;-)

Under 2. verdenskrig bliver to engelske piloter, James og Bryan, skudt ned over Tyskland. De ved, at de vil blive henrettet som spioner, hvis de tages til fange.

Det lykkedes dem at komme ombord pä et lazerettog reserveret höjtstäende SS-folk, der har mistet forstanden pä grund af de barske oplevelser pä Östfronten. James og Bryan smider to patienter af toget og indtager deres plads i häb om, at de senere kan flygte.

De to piloter havner pä Alfabethuset, et sindsygehospital der ligger bag frontlinjerne. Deres eneste redning er at simulere sindsyge. Kan man det? Uden at blive det? Og er James og Bryan de eneste, der simulerer?”

Sädan stär der skrevet bagpä bogen og indtil videre har den virkelig hold mig fast ved siderne for den er spaendende og grum – de to piloter bliver udsat for mange ting fra laeger og sygeplejersker i et forsög pä at afslöre simulanter! Man bliver helt naervös pä de to soldaters vegne og en ting der gör det hele lidt mere spaendende er at Bryan ikke kan hverken tale eller forstä tysk…

Nä, jeg snupper lige et kapitel mere inden jeg finder stövsugeren frem :-D

Smid en kommentar

Din email adresse vil ikke blive vist. Felter der skal udfyldes er markeret med *