web analytics

Op på hesten og et surt opstød om sundhed….

Jeg snakkede for nyligt om luftforandring og som folk der har fulgt med her på kanalen ved, har jeg brugt de sidste år på at indføre en lidt bedre og sundere livsstil. Jeg ved også godt at der sidder nogle og tænker, hun snakker og snakker, men det bliver jo ikke til noget og ja, det er ganske rigtigt og jeg vil ikke komme med dårlige undskyldninger, men som man siger “for mange kokke….” og sådan har jeg haft det i de år jeg har kæmpet med disse ændringer.

Op på hesten...

Der er simpelthen for mange mennesker der har blandet sig og kommet med deres meninger om alle de ting jeg gør forkert! Det skal stoppe nu og jeg skal gå efter hvad jeg ved er bedst for mig, for jeg har før tabt mig 27 kg, så jeg kender vejen og jeg ved hvor jeg skal hen. Problemet er at jeg er glad for mad (eller andre har et problem med, at jeg er glad for mad ;-)) og jeg vil, og kan ikke gå fra at spise god mad, til at leve af klid – der er bare ting som jeg ikke bryder mig om, uanset hvor moderne de er og jeg er ikke typen der kan spise grød om morgenen, jeg er heller ikke typen, der kan tage mig sammen til at stå og kokkerere om morgenen i hverdagen, det skal gå hurtigt og det skal være nemt for ellers får jeg nemlig slet ingen morgenmad.

Jeg syntes at vi har ændret rigtig meget i vores madvaner de sidste 4 år, så det er ikke for at vi ikke kommer nogle vegne og jeg syntes faktisk at vi lever rimelig sundt og med en god og fornuftig portion motion også, men det er bare svært når der hele tiden bliver sagt “det er som fint nok det du gør…. men…” og den sætning har simpelthen gjort at jeg har følt mig, som en fuldstændig fiasko, det sidste stykke tid og er røget fuldstændig af min ellers fornuftige plan, som gik fint fremad og med gode resultater, så fra nu af lukker jeg verdenen ude og kører mit eget løb, så undskyld hvis jeg ikke hører efter, og undskyld hvis jeg ikke bytter alle ingredienser ud med dadler, men det er nu engang mit liv det handler om og jeg bliver nødt til at køre det, på en måde der passer til mig og mit temperament :-)

Op på hesten...

Det er forskelligt hvad folk mener er sundhed og der er meget delte meninger om, hvordan man lever sundt – jeg mener at der er sundhed med fornuft og så er der fanatisk sundhed og jeg hører bare ikke til i den sidste kategori, for jeg vil have lov at nyde livet og det er jeg overbevist om, at man sagtens kan gøre, samtidig med at man lever sundt ;-)

Så jeg hopper op på hesten endnu engang og går i krig fortsætter med MIN nye livsstil og kører den efter MIT hoved og MINE mad- og motionsplaner og så er jeg ellers ligeglad med stenalder, LCHF, klid og hvad har vi, for det er altså bare ikke mig ;-)

Lev livet, men gør det med måde og omtanke – så kan det sgu da ikke gå helt galt vel!? ;-)

Okay, det der motion, det var lidt kvalmende i dag, for der er 34 grader og det kombineret med Berta her på løbebånd, det gik sgu kun i 20 minutter – så op på hesten når der bliver lidt køligere, skal vi ikke lige aftale det :-D

5 kommentarer til “Op på hesten og et surt opstød om sundhed….

 1. Sådan. Skønt, at du er så fornuftig – der er alt for mange trosretninger derude. Kroppen er nærmest blevet den nye gud – og det er ikke sundt for nogen med al den frelste indadseen. :-)
  Hellere lidt for tyk end lidt for frelst – og man bliver ikke lykkelig bare af at være tynd eller sund. Man skal også have et liv, der kigger ud over egen – måske en anelse lidt for langt fremme – navle.
  Knus, Karen

  1. Hejsa Karen,
   Mange tak for din kommentar ;-)
   Ja, jeg syntes faktisk at sundhed er blevet lidt for uoverskueligt og alle de ting som det ene øjeblik er sundt, er det andet øjeblik forbudt – så det er da lige til at få stress af :-)
   Jeg kan godt lidt at lave mad og eksperimentere med det – Jeg kan også godt lide at bruge gode råvarer, men jeg kan også godt finde på at bruge en færdig rulle dej til mine tærter og pizzaer, når det skal gå stærkt og jeg elsker en skive god gammeldags hvidt brød med ost, jeg elsker is i alle afskygninger, også dem med fløde og jeg mener at man burde kunne spise de ting, der ikke er så sunde engang imellem, uden at man behøver at blive prakket en dårlig samvittighed på ;-)
   Så hurra for sundheden, hvordan den nu ser ud for en :-D
   Rigtig god dag ;-)

 2. Jeg undskylder, Annemette. hvis jeg er én af dem, der er kommet med dumsmarte bemærkninger, det kunne jeg nemlig sagtens komme til.

  Har bare ofte smilet af dine postede fotos af mad, når jeg ved, at du har lagt dig i selen for at forandre. Smilet og den måske for kække bemærkning har aldrig været ment som bedrevidende eller en indblanding, men mere en (måske for dum) opbakning til at få dig til at holde fast i det gode.

  Du har okset rundt på cykel og vandret bjergene flade for at komme i form og få en sundere livsstil, og det beundrer jeg dig meget for, og synes så bare det er så ærgerligt, at den god mad får lov at fylde.

  Jeg elsker mad, det ved du, og jeg har også lidt for meget polster, og jeg prøver virkelig at lade vær’ med at slå mig selv oven i hovedet med det, når jeg så har perioder, hvor jeg bare vælter for meget mad ind.

  Jeg tager dit indlæg til efterretning og vil fra nu af holde min mund og først åbne den og juble med dig, når du på din måde har nået det mål om sundhed, som du har sat dig for.
  Kh Anne

  1. Hejsa Anne,
   Du har nu været sød til at hjælpe med alle mine underlige spørgsmål og det har hjulpet en del i mine valg og ændringer ;-)
   Mit indlæg var bestemt ikke rette mod nogen bestemt, det er mere det der “Var du ikke på kur!?” “Det er vist det der du ikke skal have” når man f.eks. tager mayo på æggemaden og smør på brødet. For det første er jeg aldrig på “kur”, jeg prøver bare at leve sundere og jeg mener ikke det er mayo’en på ægget eller smøret på brødet der gør det i sig selv, det er helheden i ens vaner..
   Jeg elsker god mad og god mad er jo ikke ensbetydende med fed mad. Min holdning er stadig at man kan spise alt, hvis man gør det med måde og hvis man lever fornuftigt i hverdagen kan man sagtens skeje lidt ud i weekenden o.s.v. ;-)
   Vi har haft et lidt kaotisk år, men alligevel smed jeg 8 kg, så noget må jeg jo have gjort rigtigt…
   Så kom vi ind i en træls periode, med en masse rod og omlægning af vores hverdag, derfor blev motionsplanerne skudt i baggrunden og det ene tog det andet og lige pludselig følte jeg ikke at jeg kunne følge med, for alt skulle jo laves fra bunden og man skulle bage selv og bytte alt det usunde ud med sundt, motion 7 dage om ugen o.s.v. o.s.v. jeg tror simpelthen jeg gabte over for meget og kørte surt i det.
   Jeg ved godt at det er lidt en dårlig undskyldning, men nu har jeg da fået øjnene op for hvilken retning jeg skal og hvilket tempo jeg skal gøre det i – for en ting er at gå fra at leve af junk den ene dag, til at leve super sundt den anden. Jeg skal tage det lidt efter lidt og lige pludselig er der ændret så meget at det bare kører af sig selv ;-)
   Jeg er sikker på jeg nok skal nå det – jeg bliver bare nødt til at gøre det på min helt egen måde og i mit helt eget tempo :-)
   … og ja mine madbilleder fylder, men de er faktisk noget sundere i dag end da vi boede i Aalborg, for der stod den på bearnaisesauce hver dag og der gik langt imellem der var grønt på tallerkenen, så der er ændret en del, men vi mangler lige at skrue ned for hyggen :-D
   Så kommentér du endelig ;-)
   Knus og god aften :-)

Smid en kommentar

Din email adresse vil ikke blive vist. Felter der skal udfyldes er markeret med *