web analytics

Tunesisk hækling – bidt af en gal hakkenål…

Jeg faldt for længe siden over min mormors gamle hakkenål og har ikke tænkt så meget over den, indtil jeg faldt over Pernille’s blog. Hun kan altså nogle triks med sådan en hakkenål og så var jeg solgt, købte et sæt hakkenåle med udskiftelig wire fra KnitPro og så var jeg igang :-D

Tunesisk hækling - bidt af en gal hakkenål... Tunesisk hækling - bidt af en gal hakkenål... Tunesisk hækling - bidt af en gal hakkenål... Tunesisk hækling - bidt af en gal hakkenål...

Jeg startede med et enkelt firkantet stykke, for det kan altid bruges til en pude og så lærer man som man kommer fremad. Jeg syntes at kanterne var svære at få pæne, men jeg fik øvet mig på vejen og til sidst så de helt hæderlige ud :-D

6 kommentarer til “Tunesisk hækling – bidt af en gal hakkenål…

  1. Det er nok nærmere end blanding af strik og hækling, mest hækling, men jeg vil da mene at alle kan lære ;-)
   Det er bare at kaste sig ud i det, det gør jeg når jeg møder noget spændende :-D
   Jeg brugte google og Youtube til at finde frem til en masse sider med tunesisk hækling og derigennem lære teknikken og så kørte det bare ;-)

 1. Jeg er ved at hækle et tunesisk tæppe – eller rettere sagt lige startet og jeg er meget i tvivl, hvor tæt det skal være. Jeg strikker i Kaunigarn på nål nr. 5. Dit ser noget mere tæt ud. Jeg synes det er svært at vurdere, når det er det er første gang, jeg skal prøve det og at lave en strikkeprøve giver heller ikke rigtig mening, da jeg stadig ikke ved, om det er for løst???

  1. Hejsa Janne,

   Jeg er ikke helt sikker på jeg har fanget hvad dit spørgsmål er?
   Hakning bliver mere fast end almindelig hækling synes jeg, men du kan bedst selv vurdere om det er for løst til et tæppe, da du jo sidder med arbejdet foran dig. Du kan evt. prøve at hakke en prøve på en mindre nål og se om det bliver mere fast..

   /Annemette

Smid en kommentar

Din email adresse vil ikke blive vist. Felter der skal udfyldes er markeret med *