web analytics

Marthejakken….

En jakke som nok skal blive slidt op er kommet af pindene…

Marthe Jakken... Marthe Jakken....

Marthejakken.

Jeg har ikke brugt originalgarnet, men benyttet mig af at Drops kører tilbud på deres alpaca og har derfor strikket jakken i dobbelttråd Drops Brushed Alpaca Silk (1o ngl.), Drops Alpaca (4 ngl.) og Drops Air (4 ngl.)

Jakken er blevet let og luftig men samtidig en rigtig vams :-)

Til at starte med have jeg sat 2 keramik-knapper i, men de var for tunge og kom til at hænge i det bløde strik, så nu er der kommet en briche på og så må jeg se om jeg på et tidpunkt falder over et par knapper der passer :-)

14 kommentarer til “Marthejakken….

 1. Den ser fantastisk flot og lækker ud :)Jeg er ikke så god til at gå med uldne trøjer og jakker – jeg sveder!! Det dæmper lidt glæden ved at strikke den slags. Jeg har mange trøjer i skabet, som jeg kun sjældent bruger – jeg sveder nemlig også om vinteren, hvis jeg tager strikkede trøjer på. Det skyldes ikke alderen, jeg har altid haft det sådan.

  1. Jeg sveder også altid og der skal være meget koldt før jeg pakker mig ind… De sidste par vintre har jeg ikke engang fået brugt mine anorakker fordi der ikke har været koldt nok til dem :-(
   Så mine tykke trøjer bliver i hvert fald ikke slidt op med det her vejr :-D

 2. Den er rigtig flot, men jeg har det lidt lige som både du selv og Helle: den er for varm inde og nok for kold ude – i hvert fald her i DK.
  Jeg har lige fået læst lidt tilbage hos dig: Jeg var temmelig betaget over dine billeder fra Verdensskoven ved Freising – hvor var de dog flotte!

  1. De lange varme cardigans bruger jeg for det meste ude som jakker for de bliver tit for varme indendørs…
   Skoven ligger kun få km herfra og der er mange gode stier så man kan tage derud mange gange før man kommer til at gå den samme rute to gange og der er altid noget nyt at tage billeder af ;-)

 3. Jeg er vild med denne jakke. Og lidt modsat er jeg også, jeg sveder, men har brug for uld, og er det den rette kvalitet så er det overhovedet ikke for varmt, selv på sommerdage med 30 grader. Købes en billig uldtrøje/uld garn joh så er den gal.

  Ønsker dig en dejlig dag.

  1. Ja, jeg har det altid varm og det er meget sjældent jeg fryser.. Jeg ejer ikke t–shirts med lange ærmer og går stort set i toppe og kortærmede t-shirts året rundt, så med trøjer over om vinteren, men mest når jeg er ude for herinde får jeg det for varmt i trøjer :-)
   Det er nok også derfor jeg trives bedst om vinteren for jeg har det for varmt om sommeren :-(

 4. Hej Annemette
  Jeg vil rigtig gerne strikke denne Marthejakke i de samme farver som dine, men er blevet i tvivl om farverne, da jeg ikke ved om det er Alpaka mix eller Air der bliver brugt til den mørke “stribe” – kan du huske hvilke farver du har brugt – tror jeg har fundet frem til at Alpaka Brushed silk skal være 05 Beige og Air Mix 05 brun, men Alpaka mix er jeg i tvivl om det er 607 (lys brun)eller 618 (lys beige) eller 2020 (camel) – har fundet et kit-tilbud hos filato.dk.

  1. Hejsa Susanne,

   Jeg har fundet banderolerne fra min Marthejakke og de har følgende numre: Alpaca brushed silk farve 5, Alpaca Mix farve 0607, Air farve 05 og jeg mener at det var Air’en der blev brugt til den mørke stribe..

   Håber det hjalp og god fornøjelse med jakken, den er så skøn :-)

 5. Hej Annemette
  Mange tusinde tak for din hjælp, så kan jeg få bestilt og komme i gang. Ved du tilfældigvis hvad størrelser den “dækker” ? Den ser rimelig rummelig ud og jeg er en halvstor pige, men håber at den stadig er stor nok.

  1. Jeg er en 42 og den er rummelig og løs, men ikke på den “for stor-agtig” måde, hvis du ved hvad jeg mener ;-)
   Jeg syntes ærmerne blev lidt for lange, men jeg har også korte arme ;-)

Smid en kommentar

Din email adresse vil ikke blive vist. Felter der skal udfyldes er markeret med *