web analytics

Freisinger Forst og Echinger Stausee…

Efter morgenmaden smuttede vi en tur til Freising – der er så meget skov, som vi ikke har været i endnu, så vi valgte et nyt område. Der er et område i Freisinger Forst med en masse Nordic Walking ruter af forskellig sværhedsgrad. Vi gik lidt rundt via de forskellige stier og da det ikke ligger langt fra hvor vi bor, bliver de anlagte ruter nok vores nye “aftentur” sted.

Der var så mange sommerfugle. Vi så en Sort Stork flyve henover området lige over vores hoveder. Desværre havde jeg så travlt med at glo på den smukke fugl igennem min kikkert at jeg ikke fik et billede af den.

Vi mødte skovskaden, som jeg ellers ikke har set rigtig længe. Vi plejer at have 3-4 stykker af dem i haven, men jeg har ikke set nogen det seneste år.

Efter aftensmaden smuttede vi op til Echinger Stausee, for der var set nogle Terner, som vi ikke havde på vores fugleliste.

En flok rustænder lyser op med deres smukke farve.

Vi fik set et par Sortterner, men da der var et par dumme tøser der kom på SUP  ind over det hele og jagtede alle fugle væk, blev det ikke til meget.

Det er strengt forbudt at sejle, bade, SUP’e eller andet, da det er et fuldstændigt fredet fugleområde, så der stod også en hel flok folk og ventede da de kom ind til bredden. Det er sgu ikke i orden og for mig er det ikke nogen undskyldning at man ikke vidste o.s.v. for det må jo være dit eget ansvar at tjekke op på de områder du færdes i – det gør vi andre!

Jeg har flere steder set at skilte i naturen, som er der for at beskytte dyrelivet, bliver ignoreret og jeg bliver så harm, for der er en grund til, at de er der. Man lukker ikke områderne for sjov skyld, men fordi der er sjældne fugle der yngler der og de skal have ro.

Det er desværre en af ulemperne ved coronaen, at det er blevet så moderne, at komme ud i naturen – mange ved desværre ikke helt hvordan man opfører sig i naturen og det kommer jo til at koste :-(

Smid en kommentar

Din email adresse vil ikke blive vist. Felter der skal udfyldes er markeret med *