web analytics

Lækre pirogger med skønt fyld….

Så er der lavet pirogger….

Først rørte jeg dejen sammen så den kunne hæve mens jeg lavede fyldet….

Jeg valgte at lave mit eget fyld, som var 500 g hakket kød (svine-, okse-, kyllinge- eller lammekød – der er frit valg), 1 dåse majs, 3 revne gulerødder, 2 forårsløg og 2 håndfulde mungbønnespirer ;-)

Jeg startede med at brune kødet og derefter tilsatte jeg de andre ting og lod det hele stege med, til sidst tilsatte jeg lidt tomatpuré og ca 1-2 dl vand, der må ikke være for meget væske – smag til med salt og peber….

Jeg delte dejen i 16 dele og hver rulles flad og rund – der kommes 2-3 spsk fyld på den ene halvdel og kanten (halvvejs rundt) pensles med vand, den anden halvdel foldes over fyldet og kanten klemmes sammen med en gaffel – lad dem hæve 10 min hvorefter de smøres med sammenpisket æg og bages i ovnen i 15-20 min ved 225 gr.

Der er uendelige muligheder når det kommer til pirogger og mht. fyld er det kun fantasien der sætter grænser ;-)

Pirogdejen kan findes på nettet – Karoline har feks en fin en :-)

Smid en kommentar

Din email adresse vil ikke blive vist. Felter der skal udfyldes er markeret med *