Nu er der den laekreste saft pä flasker, den er smagt og den smager sköönt! ;-)
Opskriften er fra aarstiderne.com, jeg har ikke kardemommekapsler i da jeg ikke lige havde nogle af dem pä lager ;-)
Mmmmm sä er der tomater pä lager igen – de smager bare sä godt i salat eller oven pä en ostemad :-)
Mine ovnbagte tomater bestär af:
- en ordenlig omgang smä tomater (omkring 500 g tror jeg)
- en händfuld frisk basilikum
- 2 smä kviste frisk rosmarin
- en lille händfuld frisk oregano
- 3-4 fed hvidlög (smag og behag ;-))
- Olivenolie
Tomaterne halveres og ligges med den flade side op i en bradepande med bagepapir… Krydderurterne skylles og hakkes, hvidlögene presses og det blandes med en god sjat olivenolie – tomaterne pensles med olien (fordel krydderurterne over alle tomaterne) de bages ved 125 grader i ca. 2 1/2 time – afköl og put pä helt rene glas, haeld olie i sä tomaterne er daekket og opbevar i köleskabet – de kan nok holde sig i et par uger i köleskabet, men mine er tit spist indefor den förste uge sä jeg ved ikke rigtig hvor laenge de kan holde sig ;-)