web analytics

Söndagens sysler….

Der har vaeret gang i produktionen i dag ;-)

I gär aftes i ly af mörket var vi nede i indkörslen og molre kvaeder, de meldte nemlig om regn og torden sä det var med at komme ned og plukke dem i törvejr – det er skönt med sädan en udlejer der ikke gider at bruge de laekre ting i haven! :-P

Der stär kvaeder hele vejen op langs indkörslen, vi plukkede ca. halvdelen og det blev til 1,5 kg kvaeder til at lave marmelade af ;-)

Mens kvaederne putrede lös pä komfuret fik jeg pelset nogle af krydderurterne i kolonihaven – oregano og rosmarin blev sammen med havsalt omdannet til det skönneste kryddersalt :-)

Jeg har aldrig lavet, eller smagt, kvaedemarmelade för sä det var lidt af et chok da jeg smagte den förste skefuld inden det blev södet med sukker, er du sä faerdig det var surt – sä det blev hurtig smagt til med (masser af) sukker indtil jeg syntes det havde den rette smag, eller den rette smag efter min mening for det er svaert at lave marmelade af noget man aldrig har smagt för og ikke aner hvordan skal smage ;-)

Nä, men det endte med at blive helt godt, syrligt men stadig södt og der blev 4×0,5L glas plus 2×0,3L glas sä ikke en hel därlig höst ;-)

Marmeladen er lavet lidt pä slum efter at have ledt nettet igennem efter en opskrift:

Kvaederne skaeres i kvarte og kommes i en gryde sammen med 1 vaniljestang, fyld vand i sä det lige daekker kvaederne – de koges möre (omkring 1 time) derefter blendes de med stavblenderen.. Det koges op med sukker, jeg tilsatte lidt ad gangen og smagte til undervejs og endte med ca. 1,5 kg sukker til de 1,5 kg kvaeder. Til sidst tog jeg det af varmen og gav marmeladen 1 tsk. atamon pr. liter marmelade og haeldte det pä rene glas som jeg lukkede med det samme…

Krydderierne gav ca. 4 smä glas (1,5 dl glas) med laekkert, velduftende kryddersalt :-P

Nu er jeg spaendt pä om marmeladen fär den rette konsistens när det er blevet koldt for jeg syntes det virker lidt tyndt og jeg glaeder mig helt vildt til at fä hjemmegjort kryddersalt pä mit naeste spejlaeg med stegte tomater :-D

Smid en kommentar

Din email adresse vil ikke blive vist. Felter der skal udfyldes er markeret med *