Jeg har lavet mandler i dag, som skal med på ferie og det allerførste jeg gjorde var at smide 400g hvid chokolade i min chokoladesmelter, så det kunne stå og smelte lige så stille imens jeg lavede de andre mandler ;-)
Mmmmm jeg elsker mandler, de søde er bare gode hapsere og de salte er gode til en kold øl på terrassen ;-)
Første variant var saltmandler…
.. og imens de stod i saltvandet, kunne jeg røre sammen til paprikamandler, og imens de var i ovnen, dryppede saltmandlerne af inden de røg i ovnen ;-)
Derefter passede det med at chokoladen var smeltet og der blev lavet en gang lakridsmandler:
- 200 g. mandler
- 200 g. hvid chokolade
- 2 spsk. kakao
- 2 1/2 spsk. lakridspulver
Læg mandlerne på en bagplade med bagepapir og kom dem i ovnen 5-8 minutter ved 180 gr.
Køl mandlerne af. (dette punkt sprang jeg over i dag og smed mandlerne direkte i chokoladen)
Smelt chokoladen og dyp mandlerne deri så de bliver dækket helt med chokolade.
Læg dem på bagepapir og lad dem ligge til chokoladen er næsten størknet.
Bland kakao og lakridspulver i en dyb tallerken eller skål og rul mandlerne deri.
Sidst men ikke mindst, en omgang hindbærmandler, fremgangsmåden på hindbærmandler, er den samme som lakridsmandlerne og jeg tror jeg brugte 2-3 spsk. hindbærpulver…
Det overskydende chokolade blev rørt med en lille skefuld hindbærpulver og blev bred ud på et stykke bagepapir. En lille håndfuld hakkede pistaciekerner blev strøet over og da det var størknet brækkede jeg det i stykker. Det kan enten spises sådan eller det kan bruges til pynt på kager eller is ;-)
Mandler i flere varianter klar til ferie…
Restchokoladen blev hel fin ;-)
Hvis det smager bare halvt saa laekkert,som det ser ud-saa maa der blive rift om poserne :)
Skoenne billeder.
Mmmmm du kan tro jeg HAR testsmagt løbende i processen, man skal jo være sikker på, at de er gode nok til at servere for andre :-D
:)