web analytics

En lækker gave fra en sød læser…

Jeg har i dag fået en lækker gave fra en læser her på bloggen, som også er aftager af det ene af de kameraer vi for nyligt havde til salg.

Henriette bor på den græske ø Lesbos, der bor hun sammen med sin græske mand og deres børn. Henriette og Dimitris er olivenbønder og de laver den lækreste olivenolie. I dag var jeg så heldig at modtage en flaske af deres skønne olivenolie med posten ;-)

En lækker gave...

Sammen med olien var der også 3 poser med det skønneste oregano. Efter hvad jeg ved om Henriette, er krydderierne garanteret samlet i naturen, for det ved jeg at de går meget op i, at benytte sig af hvad naturen kan byde på og gemme sommerens høst til vinterens gode retter…

En lækker gave...

Her er hvad de selv skriver om deres olie:

DIMITRIS ekstra jomfru olivenolie fra Lesbos, presses udelukkende af sunde friske oliven. For at opnaa en meget hoej oliekvalitet,presser vi olivenerne samme dag som vi hoester dem. Hele processen – hoest og olivenpresning foregaar indenfor et tidsrum paa hoejst 12 timer. Vi undgaar paa den maade degradering af olivenerne. Olivenolien kaldes ogsaa OLIVENJUICE da den er fremstillet af friske olivenfrugter og ydermere er olivenolien koldpresset og ufiltreret, for at bevare al olivenfrugtens naering og smagsstoffer. Dimitris ekstra jomfru olivenolie har et meget lavt oliesyreindhold,under 0,3 %. Igen et resultat af friske sunde oliven af arten Kolovi.

En lækker gave... En lækker gave...

Jeg kunne slet ikke vente med at smage, selvom jeg var lidt skeptisk for jeg er faktisk ikke så vild med smagen af olivenolie! Efter råd fra Henriette kom jeg lidt af den skønne oregano i olien og dyppede brødet deri og lad os bare sige at der er masser af salat tilbage som vi kan få til aften, for jeg spiste simpelthen for meget brød, så god var den olie :-D

I kan læse mere om Henriette og Dimitris olivenolie på deres hjemmeside, www.lesvosolivenolie.dk….

4 kommentarer til “En lækker gave fra en sød læser…

  1. Super dejlig! Man bliver helt glad indeni, når der er nogen der tænker sådan på en ;-)
   Der er mange ting som jeg har lært at spise med tiden, hemmeligheden er nok at blive ved med at smage de forskellige ting og ikke give op efter en gang, for man ændrer smag hele tiden ;-)
   Denne olie er mild og lækker, slet ikke så skrap i smagen som jeg syntes olivenolie normalt er :-)

 1. Det glaeder os at du synes om vores olivenolie Annemette.Og oreganoen,den bruges flittigt i det graeske koekken-kan sammen med et stykke broed -en skive feta-og et par spiseskefulde eller tre god olivenolie+ evt. en tomat,vaere en lille frokost. Nem “tag med paa tur mad “.
  Naar det gaelder naturprodukter er der jo stor forskel paa smag,alt efter hvor og hvordan produktet er dyrket og behandlet,derfor synes jeg det er en god ide at give den slags mad en ekstra chance,som du goer og forsoege at finde lige det der passer til ens smagsloeg.
  Laekker anretning du har lavet :)

  1. Den er bare i top, Henriette ;-)
   Jeg er sikker på at den oregano hurtigt skal få ben at gå på, for den smager bare fantastisk :-)
   Jeg kan især mærke forskel på min smag efter jeg er holdt op med at ryge, der er virkelig mange ting som jeg spiser nu i forhold til før. Der er til gengæld også ting som jeg nu ikke kan lide, f.eks. Toms Guldkarameller, dem kan jeg ikke lide efter rygestop :-D

Smid en kommentar

Din email adresse vil ikke blive vist. Felter der skal udfyldes er markeret med *