web analytics

Fototur til den Olympiske del af byen…

Søndag har vi lavet til udflugtsdag – der er så mange steder vi gerne vil se, men vi kommer aldrig afsted, for der kommer altid lige et eller andet i vejen…

Vi startede i OlympiaDorf, som er bygget i forbindelse med de Olympiske sommerlege i 1972, til at huse alle de atleter der deltog i legene.

Området er så stort at vi vist skal tage det over flere omgange, så denne gang tog vi de små bungalows, som i dag er studieboliger… Et meget farverigt og kreativt område, som er virkelig spændende at gå på opdagelse i…

Hele området dækker over 300 hektar og der er 3500 boliger der huser over 6000 indbyggere..

Vi gik videre igennem de skønne grønne områder og fandt frem til den gamle, nedlagte s-bahn, der blev opført i forbindelse med sommerlegene og da legene var slut blev stationen frakoblet banenettet igen og blev kun brugt engang imellem i forbindelse med fodboldkampe på stadion. Den blev officielt lukket i ’88 og har stået tom siden. Vi har hørt at den står til at blive revet ned, så det er med at få den set inden den er væk…

Jeg elsker at gå på opdagelse sådan nogle steder og i mine øjne er det smukke steder der fortæller en historie…

Bagefter gik vi tilbage igennem stisystemerne til Olympiapark og –stadion

Olympiaturm, er med sine 291 meter Bayerns 2. højeste bygningsværk. I 181 meters højde ligger Restaurant 181, en Drehrestaurant, som drejer rundt, så man får 360°  panoramaudsigt under middagen.

Olympiastadions karakteristiske tagkonstruktion er formet efter alperne og er noget af det smukkeste i solnedgang – jeg skal helt sikkert ind en aften, med en lille picnickurv og nyde solnedgangen over stadion fra Olympiaberg

P.g.a. varmen glemte jeg faktisk helt at tage et billede af selve stadion, så det må I have tilgode – jeg havde travlt med alle de fine detaljer og skygger :-P

På vej tilbage til bilen gik vi lige forbi BMW Welt og da der er gratis adgang (ikke BMW Museum) kan man jo lige så godt kigge ind :-)

Hvis man syntes at bygningerne ser bekendte ud, så er det fordi, at det er Coop Himmelb(l)au, der står bag, som også har tegnet Musikkens Hus i Aalborg…

10 kommentarer til “Fototur til den Olympiske del af byen…

 1. Jeg har allerede skrevet på Ig, at det er nogle fantastiske billeder :) sikke nogle lækre omgivelser at tage billeder i.
  Man kan godt forstå, at det kaldes Den Olympiske By, det er jo en helt by. Tak for kigget.

  1. Vil lige forsøge at svare Helle.
   Olympiaden, sommeren 1972 var i München, og det er den jeg tænker på. Det var Sorte September der stod for angrebet.
   Vil ikke lige smide nogle link. Har dog tjekket flere gange. Kan blandt andet se Sommerolympiaden 1968 var i Mexico City.
   Mine oplevelser med sikkerheden både i lufthavne, banegårde etc. var vinteren 1972/1973. Der var så stor forskel i forhold til vinteren 1971/1972.

  2. Jeg husker den ikke.. Jeg har hørt om det, men husker ikke så meget omkring det – Massakren i München skete to år før jeg blev født, så jeg ved kun det jeg har læst mig til…
   Det var terrorgruppen Black September der stod bag og alle, jeg tror det var 11, gidsler endte med at blive dræbt og det hele handlede om at få løsladt 234 palistinænsiske fanger fra fængsel – hvilket den israelske regering ikke ville gå med til…
   Mange mente at Legene skulle aflyses, men man besluttede at fortsætte, for de Olympiske lege skulle ikke blive en brik i et politisk spil.

   Der er en stor mindeplads i den ene ende af Olympiabyen til ære for de dræbte atleter – vi regner med at vi kommer ud i den ende af byen på en anden tur :-)

   Nu håber jeg at I begge får det her svar…

  3. AnneMette

   Tak for dit uddybende svar. Det er jo svært at huske, når du ikke var født, men det du husker er fra fortællinger, da det selvfølgelig er en af dem, der ikke lige går i glemmebogen.
   Yasser Arafat var med i gruppen Sorte September, det var før han blev Palæstinensisk Leder, mindes der på et tidspunkt kom en form for beklagelse fra ham, en afstandstagen for denne handling. Husker ikke i hvilken andledning, så derfor kan jeg ikke finde noget der bekræfter dette minde.
   Det bliver spændende at se hvad du får med fra en sådan tur. Det er altid spændende at se, og følge.
   God weekend

  4. Hej Karin – jeg kan godt huske legene i München, det var skrækkeligt. Atleterne med sorte handsker fra 1968 kan jeg nok ikke huske, det er nok noget, jeg har fået fortalt – jeg ved godt, at det er to forskellige olympiske lege jeg taler om.

  5. Se jeg huskede heller ikke atleterne med de sorte handsker, jeg var trods alt 9, men….. Derfor læste jeg det på en blanding af Sorte September. 2 helt forskellige ting i 2 for skellige verdensdele, med 4 år mellem.
   Beklager, og tak for en tur ned ad Memory Lane, til både Helle og AnneMette

 2. Vidunderlige billeder du der har fået i kassen. Tak for denne dejlige tur rundt i et område der står på min liste over steder jeg gerne vil opleve.
  Jeg var jo så gammel, at attentatet under Lejene stadig dukker op i erindringen. Den bliver så krydret med udfordringerne den efterfølgende vinter, for at komme frem til skisportstederne i det nordlige Østrig. Hvor der stod soldater med skarpladte maskingeværer både i lufthavne, på banegårde, busterminaler, ja, næsten alle åbne pladser, med mulighed for større forsamlinger.
  Glæder mig allerede til at se resultatet fra din/jeres næste tur.

  1. Vil lige forsøge at svare Helle.
   Olympiaden, sommeren 1972 var i München, og det er den jeg tænker på. Det var Sorte September der stod for angrebet.
   Vil ikke lige smide nogle link. Har dog tjekket flere gange. Kan blandt andet se Sommerolympiaden 1968 var i Mexico City.
   Mine oplevelser med sikkerheden både i lufthavne, banegårde etc. var vinteren 1972/1973. Der var så stor forskel i forhold til vinteren 1971/1972.

Smid en kommentar

Din email adresse vil ikke blive vist. Felter der skal udfyldes er markeret med *