web analytics

Kameragrej…

Jeg hører tit sætningen “Jamen du kan sagtens, for du har jo det fede grej”

For det første har jeg det jeg behøver. Hvilket ikke er ensbetydende med, at det er det samme som du behøver. Alle har forskellige behov, ønsker og formål med deres grej.

For det andet er det jo fuldstændig lige meget hvad grej man har, hvis man ikke har kreativiteten, øjet og ikke mindst passionen for fotografering, men har man de ting, er det faktisk næsten lige gyldigt hvad grej man har, bare det kan tage billeder.

“Det bedste kamera er det man har med sig” og det citat lever jeg efter. Er det mobilen man har med, så få det bedste ud af den – har man en fyldt rygsæk med der er ved at få en til at gå bagover (hvilket jeg aldrig har), så få det bedste ud af det. Jeg hører mange gange “Jamen jeg havde kun min mobil med” og jeg skal indrømme at jeg bliver lidt træt i nakken af at høre det som en undskyldning! Mobilkameraer i dag kan meget mere end folk går og tror. Jeg har store print på min væg der er taget med min mobil, så det er ikke nogen undskyldning for ikke at tage fede billeder når man er uden et kamera…

Nå, nu til det som det egentlig handler om – MIT grej!

Indenfor det sidste halve år har jeg skiftet næsten alt ud. Mest fordi at det gamle blev stjålet og jeg så havde muligheden for at skifte til det jeg egentlig drømte om.

Det eneste jeg havde tilbage var min 60mm f/2.8 macro, som jeg elsker.

Udover den skulle jeg starte forfra og jeg startede med at låne min mands gamle Olympus OMD E-M10, magen til det jeg fik stjålet. Jeg havde lige købt en brugt 25mm inden vi tog på ferie, så den ville jeg selvfølgelig gerne have igen og fandt en god deal på en brugt 25mm f/1.8. Jeg skulle også have en god all round objektiv og valgte en 12-40mm f/2.8 Pro, som jeg også fandt brugt. Derefter gik jeg på jagt efter en 40-150mm f/2.8 Pro og efter et stykke tid fandt jeg også den brugt til en virkelig god pris.

Sidste år lancerede Olympus en 2x telconverter og jeg tænkte at det var en god løsning, fremfor at skulle punge ud med en formue for en 300mm f/4 Pro, som jeg havde kigget på. Endelig i oktober efter flere forsinkelser fik jeg min teleconverter, men jeg blev noget skuffet, da jeg overhovedet ikke synes at den leverede skarpe billeder. Så vi kontaktede Olympus hvor jeg havde købt den og de ville have den ind på deres værksted for at tjekke hvad fejlen kunne være. Vi har så siden først i januar kæmpet med at få nogle svar fra Olympus og de kan ikke finde nogle fejl. Vi har ringet, mailet og endda sendt flere fotos ind som de kunne kigge på – men de kan ikke se at der er noget galt med den og den er nu på vej retur til mig…

I efteråret 2019 lancerede Olympus et nyt kamerahus, et Olympus OMD E-M5 Mark III og det passede med, at jeg havde sparet så mange penge ved at købe brugte objektiver, at der også kunne blive til et nyt hus ;-)

I januar 2020 valgte jeg så alligevel at smide resten af min opsparing efter den 300mm og da den ikke er til at finde hverken brugt eller på tilbud slog jeg til med det samme, da vi endelig fandt en med nedslag i prisen. Jeg fandt også en brugt 1.4x teleconverter og de to fungerer virkelig godt sammen og lavet knivskarpe billeder.

Så nu er min samling komplet til de ting som jeg fotograferer mest, nemlig fugle og naturbilleder.

Jeg bruger tit mit kamera herhjemme og jeg synes det er virkelig irriterende med de lange stropper der altid er i vejen og som er mega besværlige at pille af, så nu har Mads fundet en perfekt løsning i en strop der kan klikkes af og på som man ønsker. Jeg har købt både til kamera, men også et nummer mindre til min kikkert :-)

…. og billederne her er taget med mit Leica lommekamera ;-)

Smid en kommentar

Din email adresse vil ikke blive vist. Felter der skal udfyldes er markeret med *