web analytics

Friske morgenboller…

Vi har sovet laenge og har hygget med gode friskbagte boller her til formiddag ;-)

Friskbagt...

Friskbagt...

Opskriften pä bollerne er oprindelig fra Amo’s Den store Bagebog 2, men jeg har aendret dem til fuldkornsboller for jeg löb tör for hvedemel sä her er opskriften pä min udgave af Koldthaevede Söndagsboller:

  • 275 g. hvedemel
  • 475 g. fuldkornsmel
  • 150 g. havregryn
  • 7 dl. vand
  • 25 g. gær
  • 1 spsk. honning
  • 1/2 spsk. salt
  • 3 spsk. olie
  • blå birkes

Dag 1:
Rør gæren ud i koldt vand, og tilsæt salt, olie, honning og havregryn.
Rør melet i dejen lidt ad gangen og rør den glat. Dejen skal være meget blød og våd.
Kom film over skålen og stil den i køleskabet natten over.

Dag 2:
Næste morgen tager du dejen ud, sætter dejklatter på en bageplade med to skeer og lader bollerne hvile mens ovnen varmer op.
Pensl med vand og drys evt. med birkes eller havregryn.

Bages ved 220 gr. (varmluft 200 gr.) i forvarmet ovn i 18-20 minutter.

Smid en kommentar

Din email adresse vil ikke blive vist. Felter der skal udfyldes er markeret med *