web analytics

Friskbagt gulerodsrugbrød….

Min dag er gået med at bage rugbrød….

Nyklippet og friskbagt gulerodsrugbrød...

Jeg var lidt spændt, for min surdej har stået i fryseren i ret så lang tid – jeg tror faktisk at den kom i fryseren, da vi skulle til Danmark på juleferie i 2011 og så har jeg ikke lige kunne tage mig sammen til at bage rugbrød siden :-D

Nyklippet og friskbagt gulerodsrugbrød...

Nu er surdejen kommet ud og der er gang i bageriet igen ;-)

Nyklippet og friskbagt gulerodsrugbrød...

Mmmmm, duften af nybagt rugbrød! Nu er jeg igang og der skal bages 2 rugbrød hver 14. dag :-)

Opskriften på gulerodsrugbrød er fra en Amo bog, men den kan findes lige her på deres hjemmeside, sammen med opskriften på surdej….

5 kommentarer til “Friskbagt gulerodsrugbrød….

 1. Uhm det ser lækkert ud og kan næsten duftes :-)
  Det der med surdej har jeg aldrig rigtig prøvet, men ved at der er mange som er begejstrede for det.
  Dejlig lørdag :-)

  1. Jeg syntes surdejen er nem at have med at gøre, det eneste man skal, er at opbevare den i køleskabet og bage af den mindst hver 14. dag og skal man på ferie eller andet der gør at man ikke får den brugt, kommes den bare i fryseren… Hver gang du bager med den, tager du bare en nye “klat dej” fra, inden du putter kerner osv i og så er der surdej til næste gang ;-)

   Hjemmebagt rugbrød er bare det bedste :-)

   God lørdag til dig, Nola :-)

  2. hmm det må jeg lige overveje – men det er vel bare til man er kommet i gang. Syntes tit at der er så meget som man skulle eller bare gerne ville.
   God aften :-)

 2. De ser lækre ud. Har aldrig prøvet at bage med surdej men må vist prøve med de opskrifter du har linkt til for der er ikke noget som godt rugbrød. Og imponerende den der genoplivning hi hi. God weekend fra et vådt Israel!

  1. Det er bare at gå igång, jeg har overhovedet ingen problemer haft med surdejen :-)
   Jeg glæder mig til at høre hvordan det kommer til at gå ;-)

   God Weekend til dig, på trods af regnen :-)

Smid en kommentar

Din email adresse vil ikke blive vist. Felter der skal udfyldes er markeret med *