Selv om at der er varmt i dag, gik jeg igang med at lave marmelade! Manden har lovet, at hvis niecen bagte boller, så ville “vi” lave marmelade dertil, til vores familieferie på møn i næste måned :-D
Det blev til 3 glas tomatmarmelade og opskriften får i her:
Tomatmarmelade:
- 200 g kumquats
- 700 g tomater
- 200 g gulerødder
- 400 g rørsukker
- 1 tsk vanilje (jeg brugte Vanilla Bean Paste fra Ebay – fantastisk produkt ;-))
Kumquats og tomater skæres i grove stykker, gulerødderne skrælles og rives fint… Det hele blandes med rørsukkeret i en gryde og koges mørt…
- 100 gr rørsukker
- 2 tsk melatin
Sukker og melatin røres sammen og kommes i gryden og koges med i 2 minutter, til sidst tages gryden af varmen og der kommes 2 tsk atamon i, hvorefter marmeladen hældes på atamonskyllede glas som lukkes med det samme..
Havde jeg vist at der blev 36 grader, så havde jeg nok ventet med at stå over en varm gryde :-P