web analytics

Store bagedag…

Hvorfor skal der altid være mega varmt de dage jeg planlægger at bage! 30 grader smider de efter os i dag, som om det hjælper når ovnen kører på overtid :-P

Store bagedag... Store bagedag... Store bagedag...

Koldthævede fuldkornsboller, som jeg lavede dejen til i går aftes…

Store bagedag...

Jeg havde nogle overmodne bananer til at ligge, så de blev omdannet til lækre bananmuffins, jeg har dog tilføjet 200g hakket mørkt chokolade til opskriften ;-)

Store bagedag...

Imens jeg bagte muffins var disse skønne havreboller sat til hævning og de blev også punktum i dagens bagværk :-)

Havreboller:

25 g. Gær
1/2 l. Lunken vand eller mælk
100 g. Havregryn
2 spsk. Sirup
1 spsk. Salt
1 spsk. Koldpresset olie
400-550 g. mel

Fyld:
1/2 l. Revne gulerødder, squash eller æble
25 g. Hørfrø
25 g. Solsikkekerner
25 g. Græskarkerner

Pynt:
Vand eller æg
Kerner eller frø

Rør gæren ud i den lune væske og tilsæt havregryn, sirup, salt og olie.
Rør 250 g. mel ud i væsken og tilsæt gulerødder, kerner og frø.
Ælt resten af melet i, dejen må gerne klistre lidt.
Dæk skålen med film og lad den hæve til dobbelt størrelse, ca. 1 time.
Vend dejen ud på et meldrysset bord og fold den sammen et par gange, så det bliver til en aflang pølse.
Del dejen i 18 stykker.
Form dem til boller og læg dem på en bageplade med bagepapir.
Lad dem hæve tildækket i 30-60 min.
Pensl bollerne med vand eller æg og pynt med havregryn, frø eller kerner.

Bages ved 200 gr. i ca. 20 min. – lad dem afkøle på en rist.

4 kommentarer til “Store bagedag…

Smid en kommentar

Din email adresse vil ikke blive vist. Felter der skal udfyldes er markeret med *