I dag lavede jeg god gammeldags millionbøf og for første gang blev den (næsten) som min mors :-P
Jeg startede med at brune 3 (små) løg…
… kom 500g oksehak ved og brunede det godt, gav det et godt riv friskkværnet peber og et nip salt…
Hjemmelavet oksefond og lidt fløderest fra fryseren…
Efter kødet er brunet, kom jeg en dåse hakkede tomater ved…
… fyldte dåsen med vand og hældte ved, så fik jeg også det sidste tomat med ud…
Mit oksefond kom i og det simrede omkring 30 min….
Så kom jeg fløden ved (der var nok ca. 1 dl.) og kulør efter hvordan man lige vil have farven på sin millionbøf…
Serveret med kartofler og rødbeder – mums :-D
Endnu en af de favoritter mine børn har taget med fra deres barndom, og fra min :-)
Vi variere med at lave kartoffelmos, pasta, rodfrugter til. Kartoffelmosen er fra min barndom, pasta fra mine børns barndom, og rodfrugterne er nutiden.
Vi får ikke meget millionbøf her i huset, men vi får til gengæld bolognese ret tit – jeg elsker når det skal stå og simre en hel dag og man kan gå og dufte til udviklingen i den gode sauce igennem det meste af dagen :-)
Nu har jeg dog endelig ramt smagen på mors millionbøf ret godt, så måske den kommer på menuen lidt oftere fra nu af – og for mig hører kartofler og millionbøf bare sammem :-p