web analytics

Græsk Giouvetsi…

I forrige uge da vi var ude og handle faldt jeg over noget nyt og jeg elsker at finde noget nyt på hylderne. I pastaafdelingen havde de fået kritharaki, en slags græske nudler og de så tilpas spændende ud til at de måtte på madplanen ugen efter :-P

Der var en opskrift på Giouvetsi bagpå pakken og den tænkte jeg at ville være god at starte med, når man nu ikke helt vidste hvad man skulle stille op med de hersens kritharaki :-D

Græsk Giouvetsi... Græsk Giouvetsi...

Da vi skulle handle ind til ugens madplan og stod ved slagteren kunne jeg bare huske at der stod kalvekød bagpå pakken men ikke hvor meget og hvordan, så vi snuppede bare 500 g. hakket kalv – det skulle så ikke have været hakket og det var 1 kg :-P

Græsk Giouvetsi...

Den rigtig opskrift sagde bare kalvekød og retten skulle simre en time og bagefter igen i 20 minutter med kritharaki i, men da jeg havde købt hakket kød måtte jeg bare gøre det på min egen måde :-)

Græsk Giouvetsi... Græsk Giouvetsi...

Jeg brugte (og der var rigeligt til os to):

 • 500 g. hakket kalvekød
 • 1 løg
 • olivenolie
 • 1 ds. hakkede tomater
 • 1/2 l. vand
 • 250 g. kritharaki
 • salt og peber
 • revet ost

Jeg brunede løg og kød i en pande (eller en gryde, hvis man ikke har en pande med høj kant). Derefter kom jeg de hakkede tomater ved og rørte godt rundt, tilsatte vandet og lod det simre i 20-30 min. Så tilsatte jeg kritharaki’en, rørte rundt og lod det simre 20 min. med låg på.

Til sidst smagte jeg til med salt og peber og fordelte det hele i to ildfaste skåle (man kan bruge et ildfast fad), kom revet ost ovenpå og kom det i ovnen i 15-20 min. til osten var gylden.

Serveret med flutes til, men næste gang vil jeg nok servere det med en frisk græsk salat og flutes, så har vi til 2 dage…

Simpelt, men helt vildt godt ;-)

6 kommentarer til “Græsk Giouvetsi…

 1. Smager fint ,kritharaki som ogsaa kaldes manestra ,her i det graeske.Faktisk har kvinderne foer i tiden og nogen steder maaske endnu ,lavet kritharakierne hjemme,pastadejen trilles mellem tommel og pegefinger,laegges til toerre udbredt i solen . Vi laver ogsaa retten uden koed,bare med loeg ,tomater og lidt persille feks.,med et stykke fetaost eller gede/faareost til. Jeg trak paa smilebaandet da jeg saa du havde koebt hakket koed,i stedet for koed i tern,men du har saa opfundet en ny ret.Og det er jo altid godt med nogetvkreativitet

  1. Ja, det var fordi der bare stod kalvekød, så tænkte jeg ikke videre over det og jeg læste ikke selve opskriften mens vi stod i supermarkedet, kun ingredienslisten :-D
   Nå men det endte jo med at smage godt ;-)

   Det er altid sjovt at prøve noget nyt :-)

Smid en kommentar

Din email adresse vil ikke blive vist. Felter der skal udfyldes er markeret med *