web analytics

Der er gang i køkkenet igen…

Jeg har fundet min bageglæde igen og forleden startede jeg endnu en surdej, en lys en af slagsen. Jeg har jo hevet min gamle mørke surdej ud af fryseren og det bliver spædenden og se om den kan vækkes til live igen :-)

Igår indviede jeg så den nye surdej med et godt brød…

Jeg fandt en opskrift i Amo Den store bagebog på basis surdejsbrød som jeg startede ud med ;-)

Imens brødet hævede rørte jeg en Marcipankage, også fra en af Amo-bøgerne…

Kagen blev helt god. Saftigt med masser af smag, så den kan godt komme på programmet igen engang.

Brødet blev virkelig lækkert, lidt fladt, men sprødt og godt. Det bliver sjovt at lege lidt mere med surdej fra nu af :-)

Igår aftes rørte jeg dej til nogle små italienske brød fra bogen ‘Byens bedste brød og kager’ af Rikke Gryberg. Dejen skulle stå i køleskabet natten over, så det passede med at jeg kunne bage brødene idag…

De blev fine og passer perfekt til sandwich.

Jeg får næsten altid en sandwich til frokost, men jeg er ved at være træt af groft toastbrød, som er noget af det eneste anstændige brød, som jeg kan finde i supermarkedet her, så nu trænger jeg til at prøve noget nyt og disse små Italienere er første prøve på et sandwichbrød :-P

2 kommentarer til “Der er gang i køkkenet igen…

  1. Jeg bliver helt lækkersulten, trods morgenmaden lige er spist.
    Desværre har jeg ikke været god til det med surdej, så det holder jeg mig lidt væk fra, tror nok det er fordi jeg glemmer at passe og gøde den korrekt :-)
    Velbekomme

    1. Jeg har aldrig rigtig arbejdet med surdej, for jeg synes det virker så omstændigt, men nu har jeg kastet mig ud i det og jeg synes nu det virker nemt nok.
      Jeg har bare fyldt mel og vand på, svarende til den mængde jeg har taget af surdejen og så rørt godt rundt og stillet den til side igen.. Jeg tror at det eneste er, at man er nødt til at bage med den, med jævne mellemrum for at holde den frisk, men ellers tror jeg det er nemt nok at holde gang i – men nu får vi at se :-D

Smid en kommentar

Din email adresse vil ikke blive vist. Felter der skal udfyldes er markeret med *