I weekenden fik vi gammeldaws kylling og det er første gang i mit liv, at jeg laver det :-P
Serveret med hjemmelavet agurksalat, kartofler og brun sovs :-)
Agurkesalat:
- 1 agurk, skæres i tynde skiver, enten i hånden, på maskine eller på rivejernet og kommes i et rent glas.
- 2 dl. æbleeddike, 2 dl. vand og 3 spsk. sukker koges op i en lille gryde, tilsæt friskkværnet peber (eller evt. en skefuld peberkorn) og lidt salt til lagen og hæld den over agurkerne.
- Luk glasset og stil på køl, helst til dagen efter.
Jeg salter aldrig mine agurker først, kald det bare dovenskab – men det kan man jo gøre som man lige synes :-)
Det bringer lykke hos mine børn. Yngste har selv taget denne en af flere favoritretter fra en svunden tid med sig. Udover agurkesalaten servere vi/hun mormorsalat til ;-) – Det kunne du prøve, hvis du kan huske den.
Det er første gang nogensinde at det er på menuen her :-D
Dagen efter blev resten af kartoflerne til biksemad, sammen med en rest brisket vi lavede i sommers, serveret med speljæg til var det et rent hit :-)