web analytics

Indvielse af stöbejernsgryden…

Den nye gryde er blevet indviet med en god simreret ;-)

Simremad...

Simremad...

Simremad...

Simremad...

Nöj det var godt! Sikke mört ködet var og der er til imorgen ogsä :-P

Simreret til 4 personer:

  • 500 g. gullashköd
  • lidt mel
  • 750 g. kartofler
  • 3 gulerødder
  • 4 fed hvidløg
  • 3 skalotteløg
  • 1 bk. friske champions
  • 250 g. røget bacon
  • 2 dl. vand
  • 1 bouillonterning (hønse)
  • 1 fl. rødvin

Vend gullashkødet i mel og krydr med friskkværnet salt og peber.

Skræl kartofler, skarlotteløg, hvidløg og gulerødder. Skær det hele i grove stykker.
Vask champions og del dem i halve og kvarte hvis de er meget store.
Skær baconen ud i grove stykker.

Varm lidt olie i en støbejernsgryde og brun kødet. Læg det til side.
Svits bacon af i gryden og læg det til side.
Svits grøntsagerne hurtigt af i gryden og læg dem til side.
Kom en god sjat rødvin i gryden og kog det op sä det meste af stegeskorpen i bunden af gryden bliver opløst.

Kom kød, bacon og alle grøntsagerne tilbage i gryden og bland det hele godt rundt, hæld rødvin og vand over og kom bouillonterningen ved.

Kom låg på gryden og stil den i ovnen ved 200 gr. i 3,5 time.

Server med brød.

Söndagsboller...

Söndagsboller...

Efter aftensmaden fik jeg rört en dej til koldthaevede söndagsboller, en opskrift jeg fandt i Amo‘s “Den store Bagebog 2” nu kan den hygge sig i köleskabet, sä vi kan fä friskbagte boller i morgen tidlig ;-)

4 kommentarer til “Indvielse af stöbejernsgryden…

  1. Vidste slet ikke at du har en blog – hvor dejligt! Og skønt at læse mere om dig og din hverdag☻ Sådan en støbejernsgryde er skøn må ud og finde en. Så den anden dag at man kunne bage et helt fantastisk brød i den. Flotte fotos din mand tager – er han fotograf? Amogs bagebøger er forresten fantastiske – har dem allesammen. Knus og en god søndag til dig!

    1. Hejsa,

      Har haft min blog laenge, först som en fotoblog og i 2009 lavede jeg den om til den blog jeg har i dag ;-)
      Jeg elsker simremad og alle ting som tager tid, sä den nye gryde er helt bestemt et hit her og jeg har laenge ville pröve at bage det bröd du snakker om, sä det skal snart afpröves..

      Min mand er IT chef men fotograferer som hobby – da vi boede i Danmark havde vi faelles et fotofirma, (manden som hobby ved siden af sit job) hvor vi mest stod for bryllupsfotografering og portraetter. Billederne pä bloggen stär jeg selv for, sä det er nok min interesse for fotografi der smittede af pä ham i sin tid, sä nu har vi det som faelles hobby :-)

      Der er virkelig mange gode opskrifter i Amo’s böger og kan hilse og sige at bollerne blev fantastiske, selvom de blev aendret til fuldkornsboller i löbet af processen :-P

      Rigtig god söndag til dig og jeg häber vejret er blevet bedre nede hos jer ;-)

  2. Hvor dejligt at I har en fælles hobby og endda har været professionelle! Jeg elsker også at fotografere og det er smittet af på yngste som har filmlære i skolen og samtidigt har købt et Canon Mark II. Han er allerede begyndt at lave musikvideoer og fotografere ved forskellige lejligheder mod betaling. Må lige ind og se på landkortet hvor langt nede i Tyskland I bor. Vil I blive boende eller er det midlertidigt? Må prøve bollerne i din version. KNUS

    1. Jeg elsker at fotografere, bäde med kamera og med mobil, jeg har godt nok et Nikon spejlrefleks men har siden köbt et mindre Olympus PEN, sä nu burger jeg faktisk kun det og min mobil.. Det lyder til at din sön ogsä er blevet bidt af det :-)

      Vi bor naesten i bunden af Tyskland med kun et par times körsel til den Östriske graense. Indtil videre har vi taenkt os at blive boende, vi er SÄ glade for at vaere her :-)

      Jeg kan kun anbefale dig at pröve bollerne i den grove version :-)

Smid en kommentar

Din email adresse vil ikke blive vist. Felter der skal udfyldes er markeret med *