Indkøbsvaner – dagligvarer…

Næste indlæg i indkøbsvaner-serien er vores dagligvarer.

Det er ikke meget vi efterhånden køber i dagligvarebutikkerne. Det er mest vores mejeriprodukter, kiks, knækbrød, pasta, nøddecreme og diverse rengøringartikler, vaskepulver, personlig pleje, grillkul og alt det der ikke kommer under de andre kategorier i de tidligere indlæg.

Mejeriprodukter vælger vi de lokale fra Andechser Natur, som ligger kun godt en time herfra. Mælken vælger vi dog altid den bayerske Bio-Heumilch, som er lokale landmænd der gør et kæmpe arbejde for bio-diversiteten og hvorfor så ikke støtte op om det, når man alligevel køber mælk.

Vi køber det meste af vores mel, kerner o.s.v. hos Drax-Mühle, som ligger lige syd-øst for München.

Vi tager engang imellem en tur derned, men for det meste får vi det sendt, da det er billigere end benzinforbruget derned…

Det er selvfølgelig ikke alt mel de har hos Drax-mühle, så når vi er i Danmark køber vi blandt andet vores ølandshvede hos Vester Hedegaard i Pandrup.

Når vi tager turen til Danmark er det næsten altid i bil og det er typisk dansk ost fra Ingstrup Mejeri der ryger med hjem i køletasken, for det er noget af det eneste danske mad vi savner. Førhen tog vi også rå frosne leverpostej med og så bagte vi dem når vi kom hjem, men nu er vi begyndt at lave leverpostej selv.

Nødder og lign. køber vi også online hos en familievirksomhed i nærheden af Dresden, som leverer nogle virkelig lækre økologiske produkter.

Andre indlæg i indkøbsvaner-serien kan findes her: Indkøbsvaner.

Smid en kommentar

Din email adresse vil ikke blive vist. Felter der skal udfyldes er markeret med *

Test:

Giv mig besked ved andre kommentarer via e-mail. Du kan også abonnere uden at kommentere.