Indkøbsvaner – kød…

Næste afsnit i vores indkøbsvaner er kødet.

Økologisk fjerkræ køber vi hos et par lokale producenter den ene ligger 10-15km herfra og den anden, som var den første gårdbutik vi fandt hernede, ligger omkring 40 km herfra. Sidstnævnte har også noget virkelig lækkert æblemost som de selv presser 😉

Svinekød køber vi også lokalt fra en familiedrevet gård med frilandsgrise, som ligger 50-55km herfra.

Sidst men ikke mindst, vores oksekød, som igen er lokalt og fra en familiedrevet virksomhed på den anden side af München. De dyrker selv foderet til deres dyr, som går i fine åbne stalde.

Vi er på mailingliste hos et par andre steder med økologisk kød, men det er tit udsolgt, selvom vi reagerer hurtigt når mailen kommer. Økologisk kød er ikke så nemt at finde, men til gengæld er der mange gårde med frilandskød, som jeg synes er det bedste alternativ, når man ikke kan få økologi.

Vi handler kød et par gange om året fra de forskellige steder, men faktisk spiser vi ikke så meget kød som vi har gjort. Når vi køber ribeye, en kotelet eller lign. stykker kød, får vi dem skåret lidt tykkere end normalt og så griller vi et enkelt stykke, skærer det ud i skiver og deler. Kødet er også mere saftigt på grillen, når det er et tykkere stykke og vi skærer ned på kødforbruget, men synes ikke at det er for lidt

Nogle udskæringer som brisket, flanksteak, ossobucco o.s.v. rækker til flere omgange og tit har vi kødrester til fryseren, f.eks. når vi laver en brisket, som vi så bruger i fladbrød, på pizza, i tærter og lign. retter og sådan et stykke kød rækker virkelig langt.

Andre indlæg i indkøbsvaner-serien kan findes her: Indkøbsvaner.

Smid en kommentar

Din email adresse vil ikke blive vist. Felter der skal udfyldes er markeret med *

Test:

Giv mig besked ved andre kommentarer via e-mail. Du kan også abonnere uden at kommentere.