web analytics

Lidt flere feriegodter…

De sidste feriegodter er på plads ;-)

20130712-132730.jpg

Hjemmelavet nutella til morgenbrødet – opskriften kan findes hos Cute Carbs og jeg er sikker på den nok skal blive et hit på ferien :-)

20130712-132753.jpg

For at få det hele til at gå op, skal vi med en tidlig færge fra Rostock, så vi ankommer til Møn tidligt og kan først få nøglen ved 16 tiden – derfor har jeg bagt en lille karamelkage som vi kan nyde i ventetiden sammen med en god kop kaffe :-)

Opskriften på karamelkage er fra et tillæg, der engang var med et Boligliv, men hvis du googler karamelkage og boligliv kan den sikkert findes på nettet ;-)

Snacks til ferien…

Jeg har lavet mandler i dag, som skal med på ferie og det allerførste jeg gjorde var at smide 400g hvid chokolade i min chokoladesmelter, så det kunne stå og smelte lige så stille imens jeg lavede de andre mandler ;-)

Snacks til ferien... Snacks til ferien...

Mmmmm jeg elsker mandler, de søde er bare gode hapsere og de salte er gode til en kold øl på terrassen ;-)

Snacks til ferien...

Første variant var saltmandler

Snacks til ferien...

.. og imens de stod i saltvandet, kunne jeg røre sammen til paprikamandler, og imens de var i ovnen, dryppede saltmandlerne af inden de røg i ovnen ;-)

Snacks til ferien...

Derefter passede det med at chokoladen var smeltet og der blev lavet en gang lakridsmandler:

  • 200 g. mandler
  • 200 g. hvid chokolade
  • 2 spsk. kakao
  • 2 1/2 spsk. lakridspulver

 

Læg mandlerne på en bagplade med bagepapir og kom dem i ovnen 5-8 minutter ved 180 gr.
Køl mandlerne af. (dette punkt sprang jeg over i dag og smed mandlerne direkte i chokoladen)
Smelt chokoladen og dyp mandlerne deri så de bliver dækket helt med chokolade.
Læg dem på bagepapir og lad dem ligge til chokoladen er næsten størknet.
Bland kakao og lakridspulver i en dyb tallerken eller skål og rul mandlerne deri.

Snacks til ferien...

Sidst men ikke mindst, en omgang hindbærmandler, fremgangsmåden på hindbærmandler, er den samme som lakridsmandlerne og jeg tror jeg brugte 2-3 spsk. hindbærpulver…

Snacks til ferien...

Det overskydende chokolade blev rørt med en lille skefuld hindbærpulver og blev bred ud på et stykke bagepapir. En lille håndfuld hakkede pistaciekerner blev strøet over og da det var størknet brækkede jeg det i stykker. Det kan enten spises sådan eller det kan bruges til pynt på kager eller is ;-)

Snacks til ferien... Snacks til ferien...

Mandler i flere varianter klar til ferie…

Snacks til ferien...

Restchokoladen blev hel fin ;-)

Lidt zen til ferien…

Jeg har ledt efter nogle bøger om Zentangle, gerne med inspiration og mønsterforklaringer, men jeg har ikke rigtig kunne finde det rigtige…

Lidt zen til ferien...

Et godt sted at finde mønstre og inspiration er på TanglePatterns, de har også en guide over mønstre som er rigtig god, men jeg manglede lidt forklaringer på mønstrene, for de kan godt se lidt uoverskuelige ud hvis man bare ser det færdige mønster.

Forleden faldt jeg så tilfældig over Suzanne McNeill som har lavet en masse hæfter om Zentangle, med mønstre og mønsterbeskrivelser. Hæfterne er rigtig gode, med trin-for-trin beskrivelser af alle mønstrene, så de er nemme at gå til og jeg syntes at man på den måde får en anden forståelse for opbygningen af de forskellige mønstre ;-)

Jeg har købt hæfterne på amazon.de