web analytics

Mosters syltetöj….

Da vi var i Danmark pä sommerferie var vi ogsä ude og besöge min moster, hun havde lavet en rigtig god syltetöj og jeg fik opskriften med hjem ;-)

Min mosters udgave var med kumquats men da de ikke er i saeson för til efteräret prövede jeg med ananaskirsebaer i stedet for ;-)

Mmmmm jeg har smagt og det smager fantastisk, nu mä jeg vist hellere fä bagt nogle gode boller dertil :-)

Tomatsyltetöj:

  • 200 g ananaskirsebaer
  • 700 g tomater
  • 200 g gulerödder
  • 500 g rörsukker
  • ca. 1,5 tsk vanilje

Kirsebaer og tomater skaeres i grove stykker, gulerödderne skraelles og rives fint… Det hele blandes med rörsukkeret i en gryde og koges mört…

  • 100 gr rörsukker
  • 2 tsk melatin

Sukker og melatin röres sammen og kommes i gryden… til sidst tages gryden af varmen og der kommes 2 tsk atamon i hvorefter det haeldes pä atamonskyllede glas som lukkes med det samme..

Nu när vi er ved emnet Moster kan jeg lige vise de lysestager jeg köbte ude hos hende i ferien ;-)

Jeg fik ogsä disse fede nögler af hende, som jeg endnu har ikke fundet den helt rigtige plads til, men det kommer nok :-)

2 kommentarer til “Mosters syltetöj….

  1. Hej Kusine
    Genkender min marmelade:-) Mor fortalte vel ikke at det var kumpuats og cherrytomater fra vores have her på Mallorca? Marmeladen er i hvert fald god. Fik også opskriften med herned efter mit lynvisit hos Mama. Din variant lyder nu også lækker.
    Knus fra din Ø-kusine
    PS. Håber at jeres ferie i norden gik godt.

    1. Hejsa Ö-kusine,

      Jo hun fortalte godt nok det var nede fra jer af ;-)

      Mmmmm! Ananaskirsebaer er noget södere end kumquats men det smager nu fantastisk! Glaaeder mig til efteräret när der kommer kumquats sä skal jeg helt sikkert lave en omgang med dem ogsä :-)

      Vi havde en super tur bäde i Dk og i Norge selvom det var en kölig omgang – sikke en väd sommer det har vaeret, ja bäde her og nordpä…

      Knus til dig!

Smid en kommentar

Din email adresse vil ikke blive vist. Felter der skal udfyldes er markeret med *