Da vi var i Danmark pä sommerferie var vi ogsä ude og besöge min moster, hun havde lavet en rigtig god syltetöj og jeg fik opskriften med hjem ;-)
Min mosters udgave var med kumquats men da de ikke er i saeson för til efteräret prövede jeg med ananaskirsebaer i stedet for ;-)
Mmmmm jeg har smagt og det smager fantastisk, nu mä jeg vist hellere fä bagt nogle gode boller dertil :-)
Tomatsyltetöj:
- 200 g ananaskirsebaer
- 700 g tomater
- 200 g gulerödder
- 500 g rörsukker
- ca. 1,5 tsk vanilje
Kirsebaer og tomater skaeres i grove stykker, gulerödderne skraelles og rives fint… Det hele blandes med rörsukkeret i en gryde og koges mört…
- 100 gr rörsukker
- 2 tsk melatin
Sukker og melatin röres sammen og kommes i gryden… til sidst tages gryden af varmen og der kommes 2 tsk atamon i hvorefter det haeldes pä atamonskyllede glas som lukkes med det samme..
Nu när vi er ved emnet Moster kan jeg lige vise de lysestager jeg köbte ude hos hende i ferien ;-)
Jeg fik ogsä disse fede nögler af hende, som jeg endnu har ikke fundet den helt rigtige plads til, men det kommer nok :-)
Hej Kusine
Genkender min marmelade:-) Mor fortalte vel ikke at det var kumpuats og cherrytomater fra vores have her på Mallorca? Marmeladen er i hvert fald god. Fik også opskriften med herned efter mit lynvisit hos Mama. Din variant lyder nu også lækker.
Knus fra din Ø-kusine
PS. Håber at jeres ferie i norden gik godt.
Hejsa Ö-kusine,
Jo hun fortalte godt nok det var nede fra jer af ;-)
Mmmmm! Ananaskirsebaer er noget södere end kumquats men det smager nu fantastisk! Glaaeder mig til efteräret när der kommer kumquats sä skal jeg helt sikkert lave en omgang med dem ogsä :-)
Vi havde en super tur bäde i Dk og i Norge selvom det var en kölig omgang – sikke en väd sommer det har vaeret, ja bäde her og nordpä…
Knus til dig!