web analytics

Fredagshygge med nachos…

Vi har en svaghed for mexicansk mad, men har aldrig rigtig lavet det selv. Det har vi nu lavet om på og startede med burritos i sidste måned og der lavede jeg så meget kød, at der også var til en omgang mexicansk da vi fik gæster fra Danmark :-)

Idag lavede jeg så nachos og hold nu op de var gode :-)

Fredagshygge med nachos...

Min mor og far købte smukke ler-fade, der er perfekte til bl.a. mexicansk, som de havde med hjem fra Gran Canaria for os, for vi kunne ikke have mere i vores kufferterne da vi rejste hjem derfra i februar :-D

Fredagshygge med nachos... Fredagshygge med nachos...

Hvert fad fik først et lag chips, så et lag kød, endnu et lag chips og et lag kød, så toppede jeg med revet ost og jalapeños, og kom det i en 200 grader varm ovn til osten var smeltet og så var det ellers bare at gå i krig ;-)

Fredagshygge med nachos...

Opskriften var lidt på kukkeluren, men jeg tror jeg brugte:

 • 1 løg, hakkes og brunes let på en pande.
 • 500g oksekød (lige rigeligt til 2 personer, så næste gang tager vi 300g), brunes med på panden.
 • 1 dåse calypso bønner (de var øko og så spændende ud, så alle andre bønner kan også bruges) og
 • 1 dåse majs, kommes ved kødet, sammen med
 • 1 glas taco sauce (ja det er hurtig versionen idag) og det hele varmes godt igennem inden det fordeles som før nævnt i et par ildfaste fade/skåle eller hvad man nu selv syntes er praktisk ;-)
 • 1 pose god smelteost fordeles på toppen. Vi brugte gouda for alternativet hernede er emmentaler og det tror jeg så ikke jeg skal have på mine nachos :-P
 • Jalapeños helt øverst hvis man er til det…

Vi brugte 1 pose nachos cheese til 2 personer, og vi har en portion til frokosten i morgen for der var ingen af os der kunne spise op :-D

4 kommentarer til “Fredagshygge med nachos…

 1. Det lyder som en spændende blanding! Hvis man har rester af chili con carne eller en god spaghettisovs, der spices op… kunne det så ikke bruges?
  Hvordan spiser man det uden at spilde ud over det hele?
  Jeg har kun fået nachos på restaurant… mener kun der var ost på… Og det blev spist som fingerhapsere!

  1. Ja, der er jo ingen grænser for hvad rester man kan komme af med på denne måde – et stykke kylling kan jo nemt plukkes i stykker og vendes med lidt krydderier, pastasaucen, chilien og hvad man ellers står med af rester, for der skal jo i virkeligheden ikke så meget til før man har en lækker nachos ret :-)

   Vi spiser det med klør fem :-D
   Det hele bliver jo nærmest holdt sammen af osten og man kan bruge chipsene som gaffel/ske, ellers har vi lige en gaffel til at fange det løse kød :-)

Smid en kommentar

Din email adresse vil ikke blive vist. Felter der skal udfyldes er markeret med *