Ca en gang om året laver vi en brisket og da det er en heldagsforstilling, skal den gerne være stor og række til mange måltider, for det ligesom kan betale sig.
Denne gang har vi fået en ordentlig klippert på over 4 kg. Den bliver sat i røgeovnen med æbleflis ved 9.30 tiden.
Vi har valgt at bruge den første portion til burgere, så vi laver en burgerdressing af:
- 8 spsk. Ketchup
- 2 spsk. Dijon honing sennep
- 2 spsk. Tyk creme fraiche
- 2 spsk. Balsamico
- 1 spsk. Mayonaise
- 1 spsk. Cognac (kan udelades)
- 1 tsk. Sød paprika
- Salt & Peber
Alle ingredienser røres godt sammen med et piskeris.
I dag havde vi lavet halv portion og der blev til en lille flaske på knap 200ml.
Vores brisket efter den første omgang med røg.
Så skal den pakkes ind og tilbage i ovnen.
Sidste skridt er en tur i termoboks i et par timer.
Vi har købt en lækker vintage cheddar , som vi ville prøve i vores burger – og her behøver man ikke fortælle, at jeg lige fik smagt en kvart ost, mens jeg skar den, vel…
Brisketburger med burgerdressing, salat, brisket, cheddar, og hjemmesyltede agurker. Vi fik pommes til sammen med en lækker mild citronmayo fra et lokalt firma der laver nogle virkelig skønne produkter.
Fremgangsmåden på brisket er beskrevet i det her indlæg.