Stop madspild…

Her i huset går vi meget op i at spilde så lidt af vores gode råvarer som muligt. Vi mener at når der, for det første er brugt resurser på at fremstille dem og for det andet, at vi har brugt penge på at købe dem, så er det med at udnytte dem fuldt ud. Vi gør hvad vi kan og bliver stadig bedre til at bruge det hele.

Når vi griller gemmer vi alt det der bliver skåret fra kødet i fryseren og når vi så har samlet nok, laver vi en omgang fond. Vi har ikke brugt købe-bouillon i virkelig lang tid, fordi vi kan bruge det “affald” vi får fra kødet i løbet af grillsæsonen. I dag er det kylling der bliver kogt op med gulerødder, løg og porretoppe, som faktisk er porrer fra min fars lille køkkenhave, som de ikke nåede at få spist og derfor groede de i stok. De blev hevet op, renset og pakket i poser til supper og fond 🙂

Alle de ender og kanter vi får tilbage i brødafdelingen kommer også i en pose i fryseren. Når der er nok kører vi det til rasp, så det køber vi heller ikke mere.

Rasp er simpelt at lave:

Man tager alle de brødrester man har samlet og skærer dem i mindre stykker, lader dem ligge og tørre på køkkenbordet.

Når de er tørret kommes de i en foodprocessor og køres til fint rasp. Derefter bredes det ud på en bageplade med bagepapir og kommes i ovnen ved omkring 100 grad til det er godt tørt (1/2-1 time)

Så kommes det på glas eller dåse der lukker helt tæt og der er lækkert rasp som har noget mere smag end det man køber 😉

Smid en kommentar

Din email adresse vil ikke blive vist. Felter der skal udfyldes er markeret med *

Test:

Giv mig besked ved andre kommentarer via e-mail. Du kan også abonnere uden at kommentere.