Millionbøf på den helt gammeldags måde 😉
- 3 små løg, eller 1 stort.
- 500 g hakket oksekød.
- 1 ds hakkede tomater.
- Tilsvarende vand.
- ca. 2 dl oksefond (evt. hjemmelavet).
- 1 dl fløde (kan udelades).
- Kulør.
- 1 spsk. maizena rørt med vand.
- 1 pose kartofler.
- Rødbeder.
Snit løgene og brun dem godt af i en stegegryde.
Kom oksekødet ved og brun godt af.
Kom godt med friskkværnet salt og peber ved.
Når kødet er brunet kommes tomaterne ved og dåsen fyldes med vand og det hældes ved, så får man også det sidste tomat med.
Kom oksefond ved og lad det simre i mindst 30 min.
Kom fløde ved og kom kulør i indtil det har den farve man vil have sin millionbøf. Jævn med maizena og smag evt. til med salt og peber.
Server med kogte kartofler og rødbeder.
For mig er millionbøf en af de retter man bare ikke ændrer på – den skal være lige som mor lavede den 🙂