I dag står den på lam. Lokalt økologisk lam her fra vores egen lille by og nej, det er ikke dem vi har i haven 😀
Det var lidt en freestyler, så jeg har ikke rigtig mål på det jeg har brugt, men kan give en ingrediensliste og et sjus til hvor meget:
- Lam, i tern (700g)
- Kartofler, skrællet og skåret i passende stykker (6-8 stk.).
- Gulerødder, skrællet og skåret i tern (3-4 stk.).
- Løg, i den udskæring man nu foretrækker (2 stk.).
- Hvidløg, presset, hakket, eller hvordan man nu foretrækker (2 fed).
- Champignon, rengjorte og skåret i passende stykker, eller hele hvis man foretrækker det (250g.)
- Flåede tomater (1 dåse) + det vand der skal bruges for at “skylle” det sidste tomat ud af dåsen.
- Rødvin, omkring en halv flaske, nok lidt mindre.
- Tørret rosmarin (omkring 1 spsk.)
- Fløde (ca. 2 dl).
- Salt og peber.
Jeg brunede løg, hvidløg, rosmarin og kødet en smule før jeg kom alt det andet i gryden, pånær fløden. Retten simrer under låg i et par timer. Kom fløden ved og lad det simre uden låg omkring en halv times tid, så det tykner lidt. Vi fik en pæn portion hver og der er til i morgen også.
Vi elsker simremad og denne var bestemt ikke en undtagelse – virkelig lækkert og en god smag af lam.