web analytics

Achensee, Østrig….

Vi har været på mini-ferie i de Østrigske alper.

Achensee, Østrig...

Udsigt mod byen Pertisau. Der er en grund til at de byer der ligger ved søen bliver kaldt hotelbyer, for der ligger godt nok mange hoteller…

Achensee, Østrig... Achensee, Østrig...

Vi boede i den lidt mindre by Achenkirch på Hotel Cordial, et lækkert og hyggeligt wellness hotel med pool, sauna og forskellige former for forkælelse ;-)

Achensee, Østrig...

Hotellet lå meget tæt på Achensee. Den skønneste sø med det smukkeste grønne vand og omgivet af alper.

Achensee, Østrig... Achensee, Østrig... Achensee, Østrig... Achensee, Østrig... Achensee, Østrig...

Den eneste hele dag vi havde dernede brugte vi på bl.a. en gåtur langs med søen og næste gang vi tager derned vil vi tage turen hele vejen rundt om søen. Turen skulle tage omkring 5 timer, så det skal vist planlægges og der skal være godt vejr ;-)

Achensee, Østrig...

Eftermiddagshygge på altanen inden vi skulle over i restauranten og spise ;-)

Achensee, Østrig... Achensee, Østrig... Achensee, Østrig... Achensee, Østrig...

På vejen hjem gjorde vi holdt ved bayerske Schliersee, som er en ubeskrivelig smuk lille plet midt i alperne :-)

Der er lidt flere billeder i Feriegalleriet….

Fødselsdag i regnvejr…

I dag har jeg fødselsdag og i dag har det styrtet ned hele dagen og vi er selvfølgelig enige om at de to ting ikke har noget som helst med hinanden at gøre :-D

Mads har bagt valnøddebrød i den nye bagemaskine, efter en opskrift som vi altid bruger til valnøddebrød og det blev så godt. Det er det første brød vi bager deri efter almindelig opskrift og med almindeligt gær i stedet for tørgær..

Jeg har givet mig selv en lille fødselsdagsgave ;-)

Aftensmaden stod på ribeye med whiskysauce og baconbønner. En middag lige efter mit hoved :-)


Desserten var kage fra Maelu i München og en lille toffee drink fra Gran Canaria :-)

Smagen af Italien….

Uh som vi savner Italien, men det er også 2 år siden vi var der sidst, så i fredags lavede vi bruschetta til aften og fik en god flaske rødvin til og det lugtede da lidt af Italien :-P

Smagen af Italien...

Vi smurte nogle almindelige flutes med nogle krydderblandinger vi har købt på de forskellige havemarkeder vi har været til. Den ene skulle bare blandes op med lidt vand og olie, mens den anden skulle blandes med lidt ketchup, balsamico og olie…

Smagen af Italien...

Hakkede tomater på…

Smagen af Italien...

en skive af den gode parmaskinke på hver…

Smagen af Italien...

Mozzarella på toppen og ind i ovnen til de er sprøde og osten er smeltet…

Smagen af Italien...

Den her omgang stod i ovnen imens vi spiste de første så de blev lige gyldne nok ;-)

Maskinparken er udvidet….

Min maskinpark er udvidet og der dufter af friskbagt brød :-D

Maskinparken er udvidet.... Maskinparken er udvidet.... Maskinparken er udvidet.... Maskinparken er udvidet.... Maskinparken er udvidet....

Nuj det var lækkert at vågne til duften af nybagt brød :-P

Vi vejede ingredienserne af i aftes og satte timeren til kl 9 i morges og bagemaskinen gjorde arbejdet for os imens vi sov – what not to like, siger jeg bare ;-)

Vi har haft bagemaskine før, en almindelig billig maskine, som vi mest brugte til de brødblandinger man kan købe og til at lave risengrød. Denne gang har vi valgt at investere lidt mere i en maskine der kan lidt mere, så nu skal der eksperimenteres med at lave forskellige brød, boller, pizzadej og endda pasta som den også kan :-)

Det bliver så spændende at lære mit nye legetøj at kende – bare kald mig grejkaj…. eller er det connie :-P

Kage, marmelade og rugbrød….

Jeg har hygget mig i køkkenet idag ;-)

Kage, marmelade og rugbrød...

Jeg startede faktisk allerede igår med at lave en dej til rugbrød, som har stået i køleskabet natten over…

Kage, marmelade og rugbrød...  Kage, marmelade og rugbrød... Kage, marmelade og rugbrød...

Rugbrødet blev rigtig godt og det var nemt at lave. Til 2 rugbrød har jeg brugt:

  • 10 g gær
  • 6 dl koldt vand
  • 2 dl kærnemælk
  • 1,5 dl øl
  • 25 g salt
  • 200 g hørfrø
  • 200 g solsikkekerner
  • 250 skårne rugkerner
  • 550 g rugmel
  • 2 stk rugbrødsforme

Opløs gæren i vandet og tilsæt kærnemælk og øl samt salt, hørfrø, solsikkekerner, skårne rugkerner og rugmel. Rør dejen 10 minutter i røremaskinen. Fordel dejen i 2 smurte forme og sæt dem i køleskabet med et fugtigt viskestykke over. De skal stå i køleskabet min. 12 timer og max. 5 dage. Bag brødene i en forvarmet ovn ved 180 grader i 1 1/2 time. Når brødene er færdige skal de køle af på en rist. Bank evt. under bunden for at se om de er færdige, de skal lyde hule…

Kage, marmelade og rugbrød...

Blommemarmelade med stjerneanis og kanel efter opskrift fra Valdemarsro….

Kage, marmelade og rugbrød...Kage, marmelade og rugbrød...

Lækker lækker kage med blommer og æbler, opskriften er fra Anne Au Chocolat :-)

Rheinlust….

Dette tørklæde har været færdigt i et stykke tid, billederne blev taget, overført… og ja så nåede jeg ikke længere! Nå bedre sent end aldrig, så her er endnu et færdigt projekt i 2016 :-P

Rheinlust...

Rheinlust...

Rheinlust...

Rheinlust... Rheinlust...

Rheinlust af Melanie Berg. Opskriften er købt på Ravelry. Garnet er Rosy Green Wool, Heb Merino Fine i farven Cornwall Sky og jeg har brugt 200g.

Cille…

Cille er blevet færdig.

Cille... Cille... Cille... Cille... Cille...

Den har været så sjov at strikke :-)

Cille er fra bogen “Suværen Strik” af Lene Holme Samsøe. Jeg har strikket den i en tråd højandsuld og en tråd superfine alpaca, begge fra Garnudsalg og der er brugt ca. 150g af højlandsuld’en i farven karamel og 100g af alpaca’en i farven caffe latte.

Jeg har strikket den i XL på pind 5 og 6, for det var hvad lageret lige kunne levere, så den er lige i det mindste, men den skal nok komme i brug engang når kilo’ene er kommet af :-P