web analytics

Fra den ene ende til den anden…

Vi har været vidt omkring i dag og vi har fået gået en masse kilometer, kørt med metro og spist lækkert mad ;-)

Fra den ene ende til den anden... Fra den ene ende til den anden... Fra den ene ende til den anden... Fra den ene ende til den anden... Fra den ene ende til den anden...

Metro og tram stationen ligger heldigvis lige på den anden side af gaden og vi valgte at tage metroen i formidddags, for der var virkelig lummer varmt…

Fra den ene ende til den anden...

Vi stak som sædvanlig forbi Bakeshop efter et par sandwich som blev nydt på en bænk med udsigt over vandet ;-)

Fra den ene ende til den anden... Fra den ene ende til den anden...

Derefter var meningen at vi skulle på rundtur i det jødiske kvarter, men de holder åbenbart fri om lørdagen for der var ikke meget der var åbent ;-)

Fra den ene ende til den anden... Fra den ene ende til den anden...

Efter en god rundtur i centrum, holdt vi pause med en kold milk shake – jeg tror der har været 25-27 grader i dag og et par gange kom der så mørke skyer, at vi var sikre på, at der kom et ordenlig brag ud af dem, men det skete ikke, der blev bare endnu mere lummert….

Fra den ene ende til den anden...

Det er næsten blevet tradition, at der kommer sko med hjem fra Foot Locker og denne gang var det et par Converse med stjerner på :-)

Fra den ene ende til den anden...

Vi blev enige om at smutte forbi Bakeshop endnu engang og købe lidt forskelligt til aftensmad, som vi kunne nyde på hotellet – det blev til en grøntsags- og en laksespread (jeg ved ikke hvad spread er på dansk :-D) en gulerodssalat, en græsk salat og et bagette.

Nøj den græske salat var god og jeg spiste oliven, Henriette ;-) Deres mad kan helt sikkert anbefales hvis man er i Prag, de er ikke billige i forhold til priserne i Prag, men det er bestemt pengene værd ;-)

Fra den ene ende til den anden...

Da vi havde spist blev der ikke engang tid til at slå mave inden vi smuttede over og tog metroen i den anden retning :-)

Fra den ene ende til den anden...

Fra den ene ende til den anden...

Vi skulle nemlig ud og se Dancing House af  arkitekt Frank Gehry – det er en ret specielt bygning og hold da op hvor har han lavet mange fede bygninger…

Fra den ene ende til den anden...Fra den ene ende til den anden...

Vi gik tilbage mod centrum langs vandet og på vejen kom vi forbi denne spritnye Mini Paceman som lige er lanceret – den er nu fin, men jeg tror stadig vi skal have en praktisk Countryman næste gang ;-)

Fra den ene ende til den anden... Fra den ene ende til den anden... Fra den ene ende til den anden... Fra den ene ende til den anden...

Nu siger jeg godnat for i dag og i morgen går turen atter hjemad mod det bayerske…

Prag, pizza og en tjekkisk forfriskning…

Pyha, der er varmt! Vi var ved at blive stegt i bilen herover og vi ramte selvfølgelig flere køer – hvis nu folk bare gad at køre bil, når de kørte bil, i stedet for at lave alt muligt andet, så slap vi andre for at holde i kø i heden ;-)

Prag, pizza og en tjekkisk forfriskning...

Her er Dancing House, Nola :-) Jeg knipsede det lige ud af vinduet med lommekameraet, da vi holdt for rødt og det ligger ikke lige et særligt fotovenligt sted :-D

Prag, pizza og en tjekkisk forfriskning...

Vi fik os checket ind på hotellet og så gik turen ellers ud for at få noget aftensmad. Idag valgte vi pizzariaet i centret fordi vi troede der ville være køligt, men der blev vi snydt ;-)

Jeg fik også lige tjekket den lokale sko-pusher og selvfølgelig havde de et par Converse jeg ikke kunne leve uden, lyseblå med smalle striber og lidt sart pink detaljer, men skæbnen ville at de ikke havde min størrelse :-(

Nu er vi tilbage på hotellet og jeg nyder en kold Frisco, måske den tjekkiske udgave af Somersby – det var hvad døgneren havde at byde på, hvis det skule være koldt :-D

Der pakkes igen….

Jeg pakker en lille bunke tøj for i morgen eftermiddag tager vi til Prag på weekendtur :-)

Der pakkes igen...

Først skulle vi, ifølge vejrudsigten, pakke regntøjet – nu har det ændret sig og det ser ud til at vi skal pakke sommertøjet ;-)

Så er der saft…

Der blev omkring 2,5 liter hyldeblomstsaft ud af de ca. 50 hyldeblomstskærme vi plukkede forleden og det skal fortyndes med vand så der er til et stykke tid ;-)

Så er der saft... Så er der saft...

I min opskrift står der at det skal trække 3-4 dage, men denne gang prøvesmagte jeg det efter godt 1 døgn og det smagte som det skulle, så jeg valgte at filtrere det og koge det op, komme 2 tsk. atamon i og komme det på skoldede, atamonskyllede flasker som lukkes med det samme ;-)

Mad på iPad’en…

Mit favoritmagasin er endelig kommet til iPad’en. Jeg har i flere år haft abonnement på Magasinet Mad! og for ca. et års tid siden, lavede de en app hvor abonnementer kunne få magasinet til iPad eller iPhone…

Mad på iPaden...

Jeg manglede at man kunne få iPad versionen, uden at skulle have papirversionen og det er så muligt nu – men man kan stadig kun købe et magasin ad gangen til 48 kr, men mon ikke der kommer et elektronisk abonnement på et tidspunkt også :-)

Mad på iPaden...

Nu når vi er ude i mad på de tekniske apparater, så vil jeg igen lige nævne den fantastiske Paprika app, hvor man kan samle sine opskrifter, lave madplaner og indkøbslister. Jeg elsker den og bruger den hele tiden – jeg har endda tigget manden om et beslag til køkkenet, så jeg kan have min iPad til at hænge på væggen med mine opskrifter når jeg laver mad :-D

Hyldeblomster fra haven…

Vi fik lækker græsk salat, tzatziki, små kartofler og kalkun/peberpølsespyd til aften og det var selvfølgelig fra grillen :-)

Hyldeblomster fra haven...

Da vi havde spist og temperturen var faldet til lige under 30 grader, smuttede vi med saks og vaskefad ned til underboen og sammen gik vi op og plukkede hyldeblomster til den helt store guldmedalje – desværre er vi lidt sent ude og de er allerede ved at afblomstre, men vi fik plukket til et par liter saft som nu står og trækker i køleskabet. Jeg regner med at der skal laves saft af det halve og den anden halvdel skal koges til sirup ;-)

Her er den opskrift jeg bruger til saft:

  • ca. 50 afstilkede hyldeblomstskærme
  • 1 kg rørsukker
  • 4 økologiske citroner
  • 2 liter vand

 

Kog vandet sammen med sukker. Kom hyldeblomster og citronskiver i en skål.
Når sukkeret er opløst og massen er varm hældes den over hyldeblomster og citronskiver, og der røres godt rundt. Lad det køle af og sæt det derefter i køleskabet. Det skal herefter trække 3-4 dage. Der skal røres i det et par gange om dagen.

Si saften og hæld det på skoldede flasker. Frys det evt. ned i portioner, som kan tages op løbende – jeg er nemlig ikke helt klar over holdbarheden, da der ikke er noget konserveringsmiddel i.

Den færdige ekstrakt blandes med 3-4 dele vand afhængig af smagsstyrke.