I formiddags klippede jeg endnu engang vores basilikum og fik igen 2 små glas pesto ud af det – et til fryseren og et til denne uges menu.
Jeg laver min pesto på øjemål – men i dag har jeg tjekket lidt op på hvad jeg kommer i:
- 2 gode håndfulde basilikum.
- 2 fed hvidløg.
- 3-4 spsk. pinjekerner.
- 40-50 g. parmesan.
- et par gode fingerdrys salt, jeg bruger læsøsalt.
- Olivenolie – jeg starter med en god slat og så kommer jeg lidt i ad gangen indtil det har den konsistens der passer.
En simpel salat i dag af:
- Salat
- Ærter
- Edamamebønner
- Rød Peber
Kyllingebryst capresestyle til 2 personer:
- 2 stk. kyllingebryst, hvor der skæres nogle revner, ikke for dybe, på tværs.
- Drys med salt og friskkværnet peber.
- 2 tsk. Pesto, som fordeles på kødet og kom godt ned i revnerne.
- 1 Tomat i skiver ligges overnpå.
- 1 Mozzarella, skåret i skiver fordeles ovenpå tomaterne.
Et ildfast fad der kan tåle at komme i grillen, smøres med lidt olie og kyllingen ligges deri. Grillen forberedes til indirekte varme (ca. 200 grader) og kyllingestykkerne skal have omkring 20-25 min.
Mmmm simpelt, men lækkert 😉