Fladbrød med kalkungyros…

I dag eksperimenterer vi med vores lille Cobb gasgrill – om den kan blive varm nok til at bage fladbrød.

Først skal dejen laves.

Til 8 brød:

  • 3,5 dl. vand
  • 25 g. gær
  • ca. 500 g. hvedemel (tipo 00)
  • 1 spsk. honning
  • 1 dl olivenolie
  • 1 god spsk. fint salt

Rør gæren ud i vandet sammen med honning.

Salt og olie tilsættes og melet røres i lidt ad gangen. Når dejen begynder at hænge sammen æltes den færdig på et meldrysset bord, tilsæt mel til dejen lige akkurat slipper hænderne. Derefter skal den hæve til dobbelt størrelse (ca. en times tid).

Efter hævning deles den i 8 og rulles til boller som skal hvile i 10 min..

De rulles ud en ad gangen og man skal ikke rulle den næste ud før grillen er klar til den. Man kan også lave dem på en varm tør pande, hvis man ikke griller.

Pizzastenen er varmet op og klar til brød. Brødet skal boble godt op før man vender det – hold øje med dem for det går hurtigere end man tror 😛

De færdige brød pakkes ind i et viskestykke, så de forbliver bløde.

De puffer godt nok op, men de skal have lidt længere tid end når man griller med kul, så næste gang vil vi halvere opskriften, for de sidste boller tabte lidt pusten af at ligge og vente.

Da vi var færdige med brødene kom Wok’en på og vi havde en pose kalkungyros fra Wallners Bioputen, som er krydret og klar til brug.

Vi brugte resten af salaten fra igår og det blev helt perfekt.

Smid en kommentar

Din email adresse vil ikke blive vist. Felter der skal udfyldes er markeret med *

Test:

Giv mig besked ved andre kommentarer via e-mail. Du kan også abonnere uden at kommentere.