Vin fra Alsace…

Man kan jo ikke tage til Alsace uden at få vin med hjem.

Vores all-time favorit i Alsace er Le freres Engel i Orschwiller en lille by med under 700 indbyggere og de er altid vores første stop. Det er et lille familiedrevet sted med virkelig lækkert økologisk vin til fair priser. Vores andet stop er Rolly Gassmann, som har fået lavet et kæmpe nyt vinhus med udsigt over området omkring Rorschwihr, som også er en lille by med under 400 indbyggere. Første gang vi besøgte dem (tilbage i 2018 mener jeg) var de placeret lige nedenfor det nye sted i et lille lokale som var, lidt ligesom at komme ind i en lille hemmelig grotte. Så hyggeligt og intimt, hvorimod det nye sted er lige modsat – stort og upersonligt efter min smag, men vinen er stadig lige god 😉

Sidste vin er, for os, ny og tysk. Der stod en dame i Edeka lige på den anden side af grænsen, hvor vi var inde og handle lidt på vejen hjem og hun tilbød vinsmagning og det gik jeg jo ikke bare forbi 😛  Fritz Waßmer lå omkring 20 km derfra, men vi havde desværre ikke tid til at besøge vinhuset i denne omgang, men det er bestemt et der skal besøges senere – især deres Grauer Burgunder faldt i vores smag.

Fredagshygge i Alsace…

Vi tog rundt til nogle af de små byer og købte lidt lækkerier.

Vi smagte os til en god portion ost og salami ved en lille ostebutik på Rue du Rempart Sud.

Han var meget large med smagsprøver og alle oste smagte fantastisk. Ostene var fra lokalområdet og vi fik en god snak om hvor og hvordan de forskellige oste var fremstillet – jeg elsker at komme ind til folk der er passioneret omkring det de gør og hvor man kan se stoltheden over produkterne og ikke bare får en sludder for en sladder for at sælge så meget som muligt. Vi gik naturligvis derfra med en fyldt rygsæk og er I i Alsace, så besøg Eguisheim og den lille ostebutik på hjørnet, som åbenbart ikke har noget navn.

Vi købte en god kotelet hos slagteren på vejen tilbage til campingpladsen og fik resten af salaten fra igår dertil.

Efter endnu en tur ud og fotografere landskab i solnedgang, hyggede vi med en fransk kage, kirsebær fra Baden-württemberg (lige på den anden side af grænsen) og kaffe på terrassen.

Nem mad på Mads fødselsdag…

Mads har fødselsdag og vi skulle have haft steak med hjemmelavet whiskysauce, men så bestemte han sig for, at vi skulle på forlænget weekend i Alsace og så havde vi pludselig nogle ting der ikke kunne holde sig til vi kom hjem igen og måtte derfor ændre menuen 😉

Lækkert frisk bøffelmozzarella og heirloom-tomater fra FrischeParadies. Kyllingebryst med skind fra Freiländer biogeflügel, som fik en tur i airfryeren 🙂

Desserten blev hjemmelavet jordbær/rabarberkompot, knuste makroner og vaniljeyoghurt, toppet med hakkede hasselnødder og friske jordbær.

Kalkunspyd i airfryer…

Kalkun marineret natten over i mango/karry sauce.

Vi kommer altid brødrester i fryseren og bruger dem til enten croutoner, rasp eller andre retter hvor der indgår brødrester.

Friske croutoner til salaten.

Vi satte airfryeren på 160 grader og målte kernetemperaturen undervejs. Mener vi endte på 30-35 min.

Kartoflerne var en rest kogte kartofler, som kom i miniovnen til de var sprøde – vi pimpede en færdigsalat fra supermarkedet med lidt tomater og croutoner og så var det nemt aftensmad.