Der er torsk på menuen og vi har valgt en omgang Fish and Chips, helt lige som dem vi får på stranden i Thorup når vi er i Danmark 🙂
Årh, det er næsten som at være der og det var lige før vi kunne mærke sand mellem tæerne og dufte Vesterhavet 😛
God mad siden 2010…
Der er torsk på menuen og vi har valgt en omgang Fish and Chips, helt lige som dem vi får på stranden i Thorup når vi er i Danmark 🙂
Årh, det er næsten som at være der og det var lige før vi kunne mærke sand mellem tæerne og dufte Vesterhavet 😛
Madplanen kan ændres hvis vejret ændrer sig. Jeg tjekker nemlig altid vejrudsigten når jeg laver madplanen, men vi ved jo alle at den ikke altid holder 😉
Vores lokale burgerbiks i Freising har en burger på menukortet med camembert og nu har vi selv lavet det et par gange efterhånden 🙂
I dag blev det med bøf af ibericokød og det blev den ikke dårligere af.
Den er faktisk ikke så skidt 😉
Man bliver aldrig træt af kylling 🙂
Vi lavede butterflykylling i dag og marinerede den med honning, hakket rosmarin og tomatpuré – næste gang tilføjer vi hvidløg, olivenolie, salt og peber, som vi glemte i dag 😉
Selve butterfly-delen laver man ved at skære rygraden af kyllingen, skærer eller klipper på hver side af rygraden og fjerner den. Vi smider aldrig rygraden væk, men kommer den i en pose og gemmer den i fryseren, til vi har kyllingerester nok til at koge fond.
Man vender kyllingen med bryststykkerne opad og trykker den så den flader ud og smører den i hvad man nu har valgt at smøre den med, eller nøjes med at give den salt og peber, og så smider man den på grillen med bryststykkerne opad.
En simpel, men lækker fennikelsalat…
Vores kylling fik over en time, men det var heller ikke mere end lige at den var tøet op, så en kernetemperatur på 75 grader er hvad man skal gå efter (måles på det tykkeste sted).
Så er der serveret 🙂
Vi fik sådan en lyst til lasagne og ville have lavet en traditionel en med bolognese, men jeg glemte at skrive gulerødder på listen til vores grøntpusher, så jeg måtte lave lidt om på planen, for så stod jeg kun med en zucchini.
Jeg fandt en halv pose spinat og en kvart pose grønne bønner i fryseren, så de blev erstatningen.
Mads lavede lasagneplader, mens jeg lavede kødet.
Ingredienserne blev rørt sammen på foodprocessoren og æltet færdig i hånden. Dejen hviler en halv time, pakket i film, på køkkenbordet. Rul pastaen ud i hånden eller på maskine og skær i passende plader.
Lasagnen endte som en af de bedre vi har lavet, så jeg har bikset en opskrift sammen, hvis I skulle få lyst til en lasagne med lidt mere grønt:
Steg løg og hvidløg i lidt smør i en stegegryde, eller den gryde du har. Når løgene er glasklare kommes kødet ved og brunes. Der kommes salt og friskkværnet peber ved.
Tomat, spinat, zucchini, bønner, krydderier, vand og balsamico kommes ved og det røres godt sammen og så er det bare at lade det simre ved svag varme i en time eller to, alt efter hvor meget tid du har.
Byg lasagnen op med skiftevis kødsauce og plader, slut med et lag kødsauce og kom revet ost efter eget valg på toppen og kom lasagnen i ovnen i ca. 30-35 min. ved 200 grader.
Vi fik bønner med et dryp olivenolie, et dryp hvid lagret balsamico og et drys læsøsalt til.
Efter fisken igår kunne jeg bestemt ikke rumme noget som helst, så der var kage og vaniljeis til dessert 😉
De sidste rejer skulle spises, så der var rejemad til frokost 🙂
I eftermiddags imens Mads handlede rørte jeg sammen til en Torta Caprese.
Som I kan se nåede den ikke at køle af, inden Mads havde prøvesmagt den til en kop espresso 😛
Til aften var der kæmpe rødspættefileter med nye kartofler og persillesovs – det er bare altid et kongemåltid 🙂
Vi laver som sagt madplan hver uge og den løber typisk fra fredag til torsdag, da vi handler hver fredag. Jeg tænkte at jeg vil begynde at dele vores madplan her, så der måske er andre der kan blive inspireret.
Jeg vil så vidt det er muligt linke til de opskrifter jeg bruger på madplanen.
Madplanen kan ændres hvis vejret ændrer sig. Jeg tjekker nemlig altid vejrudsigten når jeg laver madplanen, men vi ved jo alle at den ikke altid holder 😉