Kebab og fladbrød…

Den står på kebab og vi startede dagen med at lave krydderblandingen, så vi kunne få kødet marineret og på køl.

Vi har brugt en flanksteak til vores kebab, for den havde vi i fryseren.

Imens kødet stod og hyggede sig i marinaden, fik vi ordnet vores altan og klippet de visne planter, så den er vinterklar.

Vi har ikke brugt vores weber i et par år, men i år har vi hevet den op fra garagen og vi har tænkt os, at den fremover skal i brug i vintersæsonen, hvor vi laver mere gryderetter og lign. Sommeren igennem bruger vi mest grill til et stykke kød til forskellige salater og derfor er vores æg perfekt om sommeren. Vi har begrænset plads på vores lille altan, hvilket også var grunden til at Weberen i sin tid blev pakket væk, men nu passer det med, at når sæsonen skifter og citrustræerne kommer ind, kan Weberen komme ud til vintergrill 🙂

Kødet er kommet på spyd og ryger på weberen over indirekte varme, hvor det hygger sig i 1 times tid, så havde vi god tid til at lave brødet på Ægget imens.

Vi valgte at lave fladbrød i stedet for pita, for det er længe siden vi har fået og de er bare så gode. Vi har fulgt samme opskrift som sidst, men i stedet for panden, har vi bagt dem på pizzastenen i grillen ved høj varme.

Vi måtte ud i eftermiddags og investere i et kebabsæt – det har vi nu længe snakket om, for vi synes spyd på grillen er trælse at vende, men den her holder gør det nemt at få fat og vende de varme spyd.

Vi brugte vores sædvanlige dressing lavet af yoghurt naturel, hvidløg, purløg, friskpresset citronsaft og lidt salt.

Det smagte så lækkert og det er bestemt ikke sidste gang vi laver kebab selv 🙂

Madplan uge 37/38 2020…

Sidste uges plan blev ændret, da der var nogle råvarer vi ikke kunne få,

Filotærte tirsdag og onsdag blev ændret til Biksemad (tirsdag) og Kotelet med tomatsalat (onsdag) og vores Hotdogs torsdag blev flyttet til fredag, da vi jo lige havde glemt at der skulle fejres en kærestedag torsdag 😛

Den nye plan ser sådan her ud:

Madplanen kan ændres hvis vejret ændrer sig. Jeg tjekker nemlig altid vejrudsigten når jeg laver madplanen, men vi ved jo alle at den ikke altid holder 😉

Ribeye med små kartofler og broccoli…

Vi havde faktisk glemt at vi skulle fejre 20 års dag, eller vi havde ikke glemt det, men havde begge to regnet med at det var i næste uge 😀

Da vi havde sat hotdog på madplanen for idag, måtte vi improvisere lidt efter hvad vi havde på lager, så menuen blev ribeye med små kartofler og aspargesbroccoli.

Mads hev en af de gode vine frem og vi kunne sidde på altanen med et glas mens grillen varmede op.

Det var slet ikke så skidt af en sidste øjebliks menu 😛

Kotelet med tomatsalat…

Vi har hotdogs på planen senere på ugen, så i dag lavede jeg en gang syltede agurker dertil.

Mmm det bliver en god hotter 😛

Sæsonen for de gode tomater er ved at være slut, så vi nyder en af de sidste omgange tomatsalat med bøffelmozzarella.

Vi er løbet tør for den gode balsamico crema, så i dag er vores tomatsalat med pesto.

En lækker kotelet på grillen er altid et hit.

Simpelt, men lækkert mad 🙂

Biksemad…

Meningen var at vi skulle have filtærte i dag, men vi har ikke kunne finde noget filodej de steder vi har handlet og det er bare en af de ting man ikke gider lave selv.

Vi havde nogle kartofler som jeg kogte i eftermiddags og med løg og kødet fra i søndags blev det til biksemad med spejlæg og jeg klager bestemt ikke 😛

Pasta, østerhatte og parmesan…

På planen stod der Pasta med salsiccia og svampe, men vi fik flere østerhatte end vi lige havde regnet med ude i gårdbutikken, så vi valgte at droppe kødet og nøjes med svampene.

Jeg kom lidt skalotteløg og hvidløg på panden og stegte dem til de var glasklare, så tilføjede jeg østershatte og stegte dem godt af, hvorefter jeg tilsatte fløde og lidt mælk og lod det koge lidt igennem, inden jeg tilføjede en god del revet parmesan – man kan spæde op med lidt pastavand hvis “saucen” bliver for tyk.

Da osten var smeltet og det hele virkede cremet og lækkert tilføjede jeg den kogte pasta til panden, blandede det hele godt sammen og til slut kom der lidt friskhakket bredbladet persille på toppen sammen med lidt revet parmesan.