Omnia hvidløgsbrød med Gruyére…

Vi tester lidt forskellige opskrifter til når vi er på farten og det er lidt nemmere at teste dem hjemmefra, så man ved hvad man har med at gøre når man er ude…

Vi har købt noget “Knack & back” dej og i dag laver vi hvidløgsbrød i vores Omniaovn.

Dejen kommer i “skiver” og hver skive har vi skåret i fire dele. Dejstykkerne kommes i en skål og vi vender det med smeltet smør med et par presses hvidløgs fed og tern af gruyere. Det hele fordelen i omniaen, låget på og gassen på ca. halv styrke.

Vi gav brødet ca. 40 min. hvor vi hold øje og skruede op/ned for gassen efter behov, så temperaturen var lidt på gefühl.

 

Det er en super nem måde at bage på hvis man lige mangler lidt lækkert brød til grillmenuen, eller bare lidt at snakke i og man kan jo blande lige hvad man har lyst til i dejen.

Smash burger…

Vi har lavet smash burgere i dag og hvis man ikke ved hvad det er, kan en hurtig google-søgning hjælpe 🙂

– men ganske simpelt, er det bare en burger, hvor kødet er mast fladt i stedet for at man former en bøf.

Det er lidt sværere end det ser ud til, når man ser dem bliver lavet rundt omkring på nettet. Jeg tror vi havde for meget kød og derfor blev vores bøffer for tykke og var svære at mase ud, men det er helt sikkert noget vi skal lege lidt mere med 🙂

Vi havde guacamole, salat, tomat og cheddar i vores burgere.

Årets første grill på tur…

Da jeg blev nedlagt af en influenza til nytår og vi begge fik endnu en omgang influenza her sidst i februar er det ikke blevet til så meget madlavning.

I dag var vi en tur i Forstenrieder Park sammen med Florian og Helmut. Bagefter stod den på grillhygge.

Kalkunspyd på Skottigrillen.

Serveret med en nem pastasalat (pasta, squash, edamame, rød peber, cherrytomater blandet med en Karry/mango dressing vi købte i Rema1000 sidste gang vi var i Danmark)

Senere fik vi en kop kaffe inden vi kørte hjem.

Årets sidste tur…

Det er årets sidste dag og vi mødes med Helmut til morgenmad ved floden.

Vi spiste morgenmad ved bagklappen og resten af rundstykkerne, ost og smør forærede vi til den hjemløse mand under broen.

Det er hårde tider i helligdagene for dem der ikke har et hjem – alle shelters var optaget og han fortalte, at han ikke rigtig vidste hvor han skulle tilbringe natten. Manden var grafisk designer, men livet havde spændt ben og han endte på gaden. Når først man ender her, så er det meget svært at komme tilbage, for uden adresse kan man ikke få et arbejde og uden arbejde kan man ikke få et sted at bo – det er en ond cirkel og jeg håber, at man vil kigge lidt på reglerne, så der på en eller anden måde kommer nogle muligheder for de sølle mennesker, som jo faktisk gerne vil, men regler og love spænder ben for dem.

Efter en snak med manden gik vi vores biler igennem og fandt en pakke med 6 flasker vand, en pepsi, snack salami, clementiner og chokolade som vi afleverede til ham og han var meget taknemmelig, da alt jo havde lukket og der ikke var mange mennesker på gaden på sådan en nytårsaftensdag.

Hotdogs ved søen…

Endnu en dag med grill ude med gode venner. I dag mødtes vi med Florian og Steffi ved Pullinger weiher til lidt grillhygge.

Florian har fået kaffegrej i julegave, så det skulle selvfølgelig indvies.

Vi havde hjemmesyltede agurker og rødløg til vores hotdogs.

Vi stod i kø ved slagteren i 20 min. for at få pølser – der var mange der skulle handle ind til nytår.

En hotdog i det fri i godt selskab 🙂